Speltips Everton – Tottenham 3/4: Turbulens i båda klubbarna

Axel Sjödin Publicerat: 3 april 2023

Premier League-omgången avslutas på Goodison Park där Everton ställs mot Tottenham under måndagskvällen.

Everton - Tottenham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit ett turbulent landslagsuppehåll för båda dessa klubbar och en vinst på måndag lär därmed väga extra tungt, då det kan flytta lite fokus från det som händer utanför planen. Antonio Conte har lämnat sitt tränaruppdrag efter sitt uppmärksammade utbrott efter krysset mot Southampton senast och Everton har i sin tur hunnit anklagas för finansiellt fusk och kommer att utredas av Premier League med risk för poängavdrag.

Eftersom Everton redan är precis på gränsen till nedflyttning så är diskussioner om poängavdrag det sista de behöver i nuläget. I skrivande stund så har de en poäng ned till Leicester under strecket, men West Ham är bara två poäng bakom och har två matcher till godo, vilket kan innebära att Everton kan halka ned.

Efter att Sean Dyche tog över tränaruppdraget från Frank Lampard så har det åtminstone sett mycket bättre ut för Everton, som har börjat plocka viktiga poäng igen. På de åtta matcher som Dyche har varit tränare så har de redan lyckats ta tre segrar, en fördubbling av antalet segrar under säsongen.

Senast så lyckades de också få med sig ett kryss borta mot Chelsea och även om Everton fortsatt är en het kandidat till nedflyttning så finns det absolut hopp om att kunna klättra.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Stellini har mycket att bita i

Inför omgången så har Tottenham på något vis fortfarande en plats i topp fyra, vilket den negativitet som omger klubben knappast ger sken av. Nu har förvisso flera lag runt omkring dem i tabellen spelat färre matcher än vad Spurs har, men en vinst på måndag kan mycket väl cementera dem i toppen då Newcastle och Manchester United möter varandra under söndagen.

Cristian Stellini har tillfälligt tagit över tränaruppdraget efter Conte och har en tuff uppgift framför sig ifall han ska lyckas ta Spurs till Champions League. Han har i alla fall bara ligaspelet att oroa sig över nu då de i början av förra månaden slogs ut ur Champions League av ett blekt Milan. Det är kanske bra att de bara behöver kämpa på en front då deras skadeläge inte är en särskilt rolig läsning.

Matchen känns inte helt lätt att förutspå på 1X2-marknaden, vilket ofta är fallet med Spurs, så istället kikar vi närmare på målmarknaden. Tottenham kommer förvisso från två ganska målrika matcher senast, men Everton har sedan Sean Dyche tagit över spelat målsnålt hemma på Goodison Park, där samtliga fyra hemmamatcher har slutat med under 2,5 mål. Vi kör på underspelet även här för de 1.77 gånger pengarna som Betinia erbjuder.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.77
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, måndag 3 april
TV: 
Stream:  viaplay logo