Speltips Falkenberg – AIK 16/8: Ångestladdat bottenmöte

Martin Efvergren Publicerat: 12 augusti 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Krisläget är totalt i AIK efter förlusten senast mot Östersund och nu väntar ett hyperviktigt bottenmöte mot jumbon Falkenberg. Det mesta pekar mot att det kommer jämnt och målsnålt.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Bethard. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är svårt att riktigt förstå hur snabbt det har gått utför för den solida toppklubben AIK. En smärtsam utvecklingen för alla i och runt klubben men också fascinerande då det bevisar att inget går att ta för givet i den här serien.

Få var väl de som trodde på SM-guld för AIK den här säsongen då man ändrat strategi både vad gäller spelsystem och prioritet att släppa fram unga spelare till förmån för mer etablerade.

Bartosz Grzelak har frångått både spelsystem samt satsningen på de unga och satsat allt på att finna tryggheten i ett mer traditionellt 4-4-2 och de mer rutinerade spelarna har gått före de yngre – men den positiva effekten har helt uteblivit.

Hasse Eklunds Falkenberg är förmodligen betydligt mindre pressade av det faktum att man just nu är sist i serien. Man har trots allt presterat på den nivå man kan förvänta sig och man har bara tre poäng upp till en elfte plats i tabellen.

Senast blev man totalt överkörda i första halvlek mot Elfsborg men lyckades höja sig i andra halvlek där man snyggade till siffrorna från 4-0 till 4-2. Att man faller samman på det sättet som man gjorde första halvtimmen av den matchen hör annars inte till vanligheterna. Normalt sett är man ett lag som, nästan, alltid är svårslagna.

Varmt, rivigt, slitigt och målsnålt

AIK har inte vunnit på 7 raka matcher och har kammat noll i de 3 senaste. Nästan ännu mer anmärkningsvärt är att man endast förmått göra 2 mål på de 6 senaste matcherna.

Att saker och ting inte stämmer för AIK är en ganska grov underdrift och det är svårt att se vad Grzelak rent konkret kan göra för att stoppa den här negativa spiralen. Det raka, enkla spelet som han har försökt med har inte gett resultat och just nu handlar det nog nästan ingenting om det taktiska längre utan allt är mentalt.

AIK har inte seriens bästa trupp men, trots en hel del skadeproblem, är den klart mycket bättre än vad tabellen visar just nu.

AIK hålls, av oddssättarna, som favoriter i det här mötet och om spelvärdet lutar åt något håll så är det helt klart som så att en Falkenberg-seger känns mest spelvärd. Mest troligt är ändå att det här kommer bli en väldigt jämn batalj med mer fotbollskrig än skönspel under varma, ångestdrivande förutsättningar.

Under-spelen står inte jättehögt i kurs hos spelbolagen, men sannolikheten för att det kommer bli under 2.5 mål i den här matchen måste ändå bedömas som tillräckligt stor.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.78
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 14.30, söndag 16 augusti
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo