Speltips Falkenberg – Göteborg 13/9: Rolle-effekt?

Martin Efvergren Publicerat: 12 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Jumbon Falkenberg tar emot ett krisande IFK Göteborg med en nytillträdd tränare i Roland Nilsson vid rodret. Det kommer sannolikt innebära ett mer riskminimerande Blåvitt och i förlängningen en mer låst matchbild.

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

I fredags meddelades att Roland Nilsson tar över som huvudtränare för IFK Göteborg och med tanke på hur det såg ut i torsdagens möte mot Hammarby så kan det inte gärna bli sämre.

På så vis är det ett mer tacksamt läge för Rolle. Samtidigt tycks han komma till en klubb som är disharmonisk och rörig, framförallt vad gäller dess ledning. Men nu handlar allt enbart om den enskilda matchen mot Falkenberg som måste vinnas och definitivt inte får förloras.

Blåvitt har inte vunnit en allsvensk match sedan omgång 5 mot AIK. Men truppen som Roland Nilsson tar över är betydligt bättre än vad poängutdelning visar och skulle han lyckas föra laget till en seger här så skulle nog många hämningar släppa.

Jumbon Falkenberg är fyra poäng bakom Göteborg med en match mindre spelad och kommer från två hedersamma 2-1-förluster mot Malmö FF och senast mot Östersund. Trots sin position i tabellen, som sett till truppen inte är orimlig, gör man sällan några bottennapp och är nästan alltid med i alla matcher.

FFF ser förstås den här matchen som en stor chans att dra ner sin västliga storebror i skiten ytterligare och lär sälja sig dyrt.

Ett riskminimerande Blåvitt

Det naturliga och mest troliga vad gäller Roland Nilssons game plan inför den här otroligt viktiga matchen är att vi kommer får se ett mer direkt spelande och riskminimerande IFK Göteborg.

Med 32 insläppta mål efter 19 matcher är Blåvitt just nu näst sämst i Allsvenskan och att sätta en stabil defensiv grund lär bli en primär uppgift utifrån Rolles perspektiv. Mot Hammarby släppte man in fyra mål som till stor del föranleddes av att man tog för stora risker i sina beslut.

Genom att implementera ett par enklare direktiv bör man med snabb effekt kunna få ordning på de bitarna och sedan förlita sig till att den individuella kvalitet, som man trots allt besitter, ska kunna vinna den här matchen.

Båda de här lagen har släppt in för många mål den här säsongen och rent statistiskt bör det bli ett par mål i den här matchen. När lagen möttes i omgång 10 slutade det 2-2 men här tror jag på en annan typ av matchbild.

Blåvitt saknar fortfarande en naturlig målskytt och den tilltänkte för den rollen – Christian Kouakou – fick sitt mål senast felaktigt bortdömt.

Det återstår att se vilka förändringar som Roland Nilsson kommer att göra men jag känner mig ganska övertygad om att vi kommer få se ett Blåvitt som bjuder sin motståndare på betydligt färre lägen än vad som tidigare varit fallet. Därför blir spelet att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300kr i freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.92
Bolag: Casumo
Spelstopp: 14:30, söndag 13 september 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: