Speltips Falkenberg – Varberg 17/9: Tilltänkt bottenmöte

Simon Pålsson Publicerat: 17 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Falkenbergs FF mot Varbergs BoIS skulle vara ett bottenmöte i Allsvenskan. Vi rekar med odds inför den 17 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos william hill!
Annons. Nya kunder hos William Hill. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det må vara UEFA-datum och det må vara kval till Europa League för totalt tre lag under torsdagskvällen, men nu har den allsvenska fotbollen fått dispens för att spela två matcher parallellt med det att kvalmatcherna spelas runt om i Europa.

I Borås spelar IF Elfsborg hemma mot Mjällby AIF, och på västkustens spets ska vi få se Falkenbergs FF och Varbergs BoIS spela om tre viktiga poäng. Det är viktiga poäng inte minst för hemmalaget, som minsann sitter i en tung sits just nu.

Varbergs BoIS går som tåget och tog tre nya poäng senast, borta mot Mjällby AIF, och har därmed klättrat förbi laget i tabellen. Med 30 gjorda mål har Varbergs BoIS hela tiden visat att man är ett offensivt lagt lag, även om man släpper in (28) lite för många mål för att vara helt nöjda. Med 26 poäng är man nu bara ett par vinster från att förmodligen ha säkrat nytt kontrakt.

Falkenbergs FF harvar omkring i botten och innehar för närvarande jumboplatsen. 13 poäng på 19 matcher är inte vidare bra, och nu är det fem poäng upp till både säker mark och kvalplatsen. Det är dit man siktar, men det kommer att bli tufft. Hemma mot Varbergs BoIS är just en sådan match man behöver vinna för att äta ikapp. Därför tror vi stenhårt att man går för trepoängaren här.

Överspel med lockande odds

Falkenbergs FF har som ebkant inte den allra bredaste truppen, och inte blir det enklare av att Hasse Eklund nu måste förhålla sig till ett antal skador och avbräck inför den här matchen. Det rör sig om spelare som Mahmut Özen, Tim Erlandsson, Kwame Kizito, Marcus Mathisen och Tibor Brink Joza.

De två sistnämnda spelarna är som bekant viktiga mittfältsspelare, och den allra sistnämnda är dessutom lagkapten. Det är alltså tunga tapp som man nu måste försöka hantera i Falkenbergs FF.

Då är det inte heller glädjande att Varbergs BoIS ser ut att kunna formera i stort sett samma lag som senast. Som bekant är den tidigare nyckelspelaren Daniel Krezic utanför laget med en långtidsskada, men i övrigt ser det ganska bra ut. Nu ska sägas att Luke Le Roux inte spelar då han dragit på sig en avstängning.

Eftersom formen är som den är i bortalaget kan vi inte se annat än att man går stenhårt för en vinst i det här derbyt på västkusten. Laget vid havet mot nykomlingarna, och det kan nog mycket väl bli ett sjöslag till match.

Över 2,5 mål spelas till fina 1,80 gånger krämen hos William Hill.

Annons:
  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos William Hill. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,80
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19:00, torsdag 17 september 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: