Speltips GIF Sundsvall – AIK 1/5: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 1 maj 2022

AIK är tillbaka på banan igen och har chansen att klättra i tabellen då de ställs mot nykomlingen GIF Sundsvall under söndagen.

GIF Sundsvall - AIK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter en lite motig start på säsongen med förluster på Hisingen och nere i Malmö så var AIK lite illa ute i öppningsomgångarna. Men genom tre hemmasegrar så har de studsat tillbaka och har nu häng på topplagen återigen. Samtidigt så pekar allt på att Sundsvall kommer att få en väldigt kämpig säsong där de kommer få det tufft att stanna kvar i Allsvenskan.

Förra helgen så inkasserade AIK en blytung derbyseger mot Djurgården efter att Nicolás Stefanelli lyckats peta in matchens enda mål i slutet av första halvlek. Djurgården hade sina chanser att kvittera, men AIK lyckades hålla emot och ta sin tredje raka 1-0-seger hemma på Friends Arena.

Försvaret ser stabilt ut igen och Erick Otieno, som inlett lite skakigt, stod för sin bästa match hittills mot Djurgården där han återigen såg sådär ruskigt stabil ut som han gjorde under fjolåret. AIK:s starka hemmasvit fortsätter även den här säsongen, men mot Sundsvall har de goda möjligheter att ta säsongens första poäng på bortagräs.

När de nu har ett läge att klättra i tabellen så är det svårt att se att AIK skulle slarva bort detta mot ett lag som uppenbart har svårt att freda sig defensivt i Allsvenskan.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det ser tungt ut för Sundsvall

Giffarna tog en överraskande seger i deras senaste hemmamatch mot Kalmar FF efter en riktig pärla från Pontus Engblom i 90:e minuten. Det är dock det enda positiva beskedet vi kan ta med oss från de fem första öppningsomgångarna för Sundsvalls del.

I de övriga matcherna så har de blivit rakt av överkörda spelmässigt och i flera matcher så borde de kanske ha förlorat med större siffror än vad de gjort. De släpper till oerhört många målchanser och har sällan kontroll på matcherna.

Senast mot Elfsborg så var de faktiskt nära att få med sig en poäng hem från Borås Arena, men Elfsborg kunde sätta dit två snabba mål precis innan tilläggstid. Spelmässigt så var dock Elfsborg helt överlägsna och borde ha kunnat avgöra den här matchen mycket tidigare än vad de gjorde.

Många visste att det skulle bli svårt så fort beskedet kring Linus Hallenius långtidsskada kom under försäsongen, men nu verkar de dessutom ha dragit på sig en skada på deras förstamålvakt Andreas Andersson i den senaste omgången. Den bräckliga defensiven får nu förlita sig på unga Gustav Molin bakom stolparna istället. AIK ska klara av att vinna detta trots bortaplan och vi spelar därmed på den raka tvåan här för 1.57 hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: AIK vinner
Odds: 1.57
Bolag: Bethard
Spelstopp: 17:30
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: