Speltips GIF Sundsvall – Mjällby 23/5: Pressat hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 23 maj 2022

Tabelljumbon GIF Sundsvall gästas av Mjällby AIF i den nionde omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 23 maj 2022 med avspark kl 19:00.

GIF Sundsvall – Mjällby

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nykomlingen GIF Sundsvall har inte fått någon bra start på säsongen i Allsvenskan och läget börjar nu bli alltmer pressat för Henrik Åhnstrand och hans manskap. Efter åtta spelade matcher har man bara tagit tre poäng och man ligger därmed sist i tabellen.

Giffarna gjorde en disciplinerad insats då man besegrade Kalmar med 1-0 hemma i den fjärde omgången. Därefter har man åkt på fyra raka förluster där de två senaste varit av det mer oroväckande slaget.

Säsongens stora bottennapp är naturligtvis det viktiga bottenmötet mot Degerfors i den näst senaste omgången. Där lyckades man tappa en 2-0-ledning till förlust efter att man släppt in tre mål i matchens slutminuter. En blytung förlust att hämta sig från och det lyckades man inte heller med. I söndags var man sedan chanslösa då man föll med 5-1 borta mot IFK Norrköping.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Mjällby

Mjällby AIF har fått en desto mer lyckad start på säsongen. Nye tränaren Andreas Brännström fick en drömstart då man slog Elfsborg borta i premiären och sedan har det bara rullat på. Efter åtta matcher har man spelat ihop 14 poäng, vilket innebär att man har bra häng på topplagen i tabellen.

Allt har dock inte gått som på räls för MAIF. I de senaste matcherna har man tappat lite av sitt positiva momentum. Man föll med 2-0 borta mot Malmö i den näst senaste omgången och förra helgen det en rejäl bjudning från bortalaget Värnamo som gjorde att man tog en poäng. Gästerna tog då en tidig ledning som stod sig fram till den 95:e minuten då Herman Johansson kvitterade efter en jättemiss i Värnamo-försvaret.

Känslan inför den här matchen är nu att det är vinna eller försvinna som gäller för tränare Åhnstrand. GIF Sundsvall har helt enkelt inte räckt till så här långt och mentalt kördes man i botten av Degerfors-matchen. De är i desperat behov av något positivt att bygga vidare och det enda som räknas i det här läget är poäng.

Mjällby har dippat något på sistone men kommer förstås till den här matchen med en mycket mer avslappnad känsla. Hos spelbolagen gäller de också som knappa favoriter då ett spel på bortalaget ger omkring 2.35 gånger insatsen.

MAIF har en stabil grund att stå på och det är precis vad Giffarna saknar. Som jag ser det är det mycket som talar för att Mjällby kommer att vinna den här matchen. Mitt spel blir Mjällby 0 (asian handicap) till 1.66 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Mjällby 0 (asian)
Odds: 1.66
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, måndag 23 maj 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: