Speltips Göteborg – Djurgården 28/10: Mycket på spel

Martin Efvergren Publicerat: 28 oktober 2021

Ett guldjagande Djurgårdens IF tar sig an IFK Göteborg i den 25:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas torsdagen den 28 oktober 2021 med avspark kl 19.00.

IFK Göteborg – Djurgården

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IFK Göteborg var riktigt illa ute men efter fyra raka förluster lyckades man stoppa blödningen genom att slå bottenkonkurrenten Örebro med 2-0 hemma. I den senaste omgången lyckades man sedan följa upp den segern med en vinst med 3-1 borta mot Mjällby efter att bortalaget åkt på en utvisning bara en dryg halvtimme in i matchen.

IFK Göteborg står därmed på 28 poäng efter 24 matcher och avståndet ner till Halmstad på kvalplatsen är, trots två raka trepoängare, bara två poäng. Ingenting är med andra ord klart och läget är fortfarande utsatt även om känslan nu lär vara betydligt bättre än för tre omgångar sedan.

För Djurgårdens del gäller den här matchen minst lika mycket då man har ett guldläge med sex matcher kvar av Allsvenskan.

Precis som de övriga topplagen har man tappat en del poäng på sistone då man stod på två raka förluster inför hemmamötet mot Kalmar i lördags. Där satte man full gas från start och gick ifrån till en 3-0-ledning i den första halvleken. Kalmar skulle dock komma tillbaka till 3-2 men närmre än så kom man inte. Dessförinnan hade man förlorat och gått mållösa mot både AIK och Elfsborg.

Nu får man tillbaka viktige Rasmus Schuller som åkte på en dyrbar utvisning i derbyt mot AIK. Hos Blåvitt är Carl Johansson, som blev tvåmålsskytt senast, avstängd och Sebastian Eriksson och Kolbeinn Sigthorsson är fortsatt på skadelistan.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnåla på gräs

Det har varit en ångestfylld höst för IFK Göteborg och än kan man inte andas ut. I segermatchen mot Örebro mötte man ett än mer sargat lag och senast fick man viss hjälp av en utvisning. Nu väntar sannolikt en klart tuffare prövning.

Samtidigt innebär såklart de två segrarna till att axlarna åker ner en bit och att man kan spela något mer avslappnat. Mot ett guldjagande Djurgården är det nog få som förväntar sig att Blåvitt ska vinna och det kan vara en fördel.

DIF är också favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett rakt spel på bortalaget ger omkring 2.20 gånger pengarna.

När lagen möttes i våras i Stockholm slutade det 0-0. De två senaste mötena har slutat oavgjort men dessförinnan hade Djurgården 8 raka segrar mot IFK Göteborg.

Det var med andra ord väldigt längesedan (våren 2016) som Göteborg slog Djurgården och det är inte så mycket som talar för att man ska lyckas med det den här gången heller. Jag tror dock att man kommer kunna bjuda på bra motstånd och en hel del kamp som jag tror kan gynna dem här.

Jag tar inte för givet att Djurgården vinner den här matchen utan finner bäst spelvärde i att det kommer bli en tät och målsnål tillställning. Ser vi till Djurgårdens bortamatcher på gräs/hybrid den här säsongen så har samtliga varit väldigt målsnåla. Det har gjorts under 1.5 mål i samtliga förutom 1-1-matchen mot Malmö.

Därför blir mitt spel att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen till 1.96 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.96
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, torsdag 28 oktober 2021
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: