Speltips Göteborg – Elfsborg 5/7: El Västico!

Martin Efvergren Publicerat: 5 juli 2021

IFK Göteborg och IF Elfsborg återstartar Allsvenskan med ett klassiskt rivalmöte. Matchen spelas måndagen den 5 juli med avspark kl 19.00.

Göteborg – Elfsborg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har hänt en del i IFK Göteborg under uppehållet och det är med en känsla av nystart som man nu ska ta sig an fortsättningen av Allsvenskan 2021.

Roland Nilsson fick gå efter att ha skrapat ihop 9 poäng på de 8 inledande omgångarna. Den sportsliga ledningen hade uppenbarligen högre förväntningar än så och nu är det upp till den nygamle tränaren Mikael Stahre att förbättra resultaten.

Medialt handlade annars Blåvitt-våren mest om Marek Hamsik men har nu lämnat och därtill har Jakob Johansson tvingats lägga av på grund av sin skadeproblematik. Laget förstärks istället med inga mindre än Oscar Wendt och Marcus Berg där den sistnämnde inte är redo för spel till den här matchen.

Göteborg har spelat en träningsmatch under Stahres ledning i vilken man förlorade med 2-1 mot Bröndby. Där saknades en nyligen opererad Simon Thern samt Kevin Yakob med ljumskproblem.

I Elfsborg råder det en större kontinuitet men under uppehållet har man sålt sin mittbacksjuvel Joseph Okumu. Det gav ett rejält tillskott till kassan men det lär också försämra lagets möjligheter att knipa en topplacering även i år.

Vårens resultat får betyget godkänt där Elfsborg tog 13 poäng på 9 matcher. Smolket i bägaren är framförallt de två tappade 2-0-ledningarna mot Kalmar respektive Halmstad.

Stahre-effekt?

Det är svårt att se den röda tråden vad gäller IFK Göteborgs strategi i tränarfrågan. Det har hattats fram och tillbaka lite för mycket men nu är det alltså upp till Mikael Stahre att få ordning på den här blåvita skutan.

Stahre är en dokumenterat kompetent tränare och hans energi skiljer en hel del i jämförelse med Roland Nilsson. Kanske kan han tillsammans med Berg och Wendt få laget att klättra uppåt.

Man inleder nu återstarten mot rivalen Elfsborg i den batalj som vi gillar att referera till som El Västico. Med mycket publik och tryck på läktarna kan det här bli den nystart som Blåvitt behöver.

Men det är mycket som behöver bli bättre. Göteborg har bara vunnit en match av åtta så här långt och de fem senaste har man kryssat. Roland Nilssons sista match slutade 0-0 borta mot Djurgården.

Elfsborg avslutade våren med en skön 1-0-seger mot Norrköping men har i stort inte övertygat på samma sätt som man gjorde under förra säsongen.

Med Jimmy Thelins Elfsborg vet man rätt mycket vad man kommer att få medan Göteborgs status känns mer oviss. Stahre har ändrat om från en fembackslinje till en fyrbackslinje och med raden av kryss som laget har bakom sig kan man inte gå in baktunga i det här rivalmötet.

10 000 personer förväntas komma till den här matchen och det lär påverka matchens intensitet en hel del. Blåvitt måste börja vinna matcher och jag räknar med att de kommer med en offensiv inställning till den här matchen.

Ett offensivt Göteborg kan också gynna Elfsborgs patenterat vassa omställningsspel och dessa förutsättningar gör att det bör kunna bli en del mål i den här matchen.

Till 1.72 gånger pengarna hos No Account Bet spelas därför att båda lagen kommer göra mål.

  Rygga spelet hos no account bet – Hämta 100 kr bonus omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Ja
Odds: 1.72
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 19:00, måndag 5/7 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: