Speltips Göteborg – Hammarby 15/8: Toppmöte

Martin Efvergren Publicerat: 15 augusti 2022

Ett formstarkt IFK Göteborg gästas av Hammarby IF i den 18:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 15 augusti 2022 med avspark kl 19:10.

Göteborg – Hammarby

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IFK Göteborg inledde säsongen starkt men dalade därefter ganska rejält i sina prestationer. Nu är man utan tvekan på uppgång igen då man kommer till det här mötet med tre raka segrar, noll insläppta mål och häng på en topplacering.

Spelmässigt har det ofta sett lite krampaktigt och låst ut när Mikael Stahres Blåvitt lirar boll. Effektiviteten och förmågan att få med sig resultat kan dock inte ifrågasättas.

I de två senaste matcherna har man nu dessutom övertygat i fråga om det offensiva spelet. I måndags körde man över Varberg med hela 4-0 och dessförinnan var man det klart bättre laget då man vann med 2-0 hemma mot IFK Norrköping.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Hammarby

Till skillnad från IFK Göteborg så har det aldrig funnits anledning att ifrågasätta Hammarbys högstanivå den här säsongen. Den är mycket hög, men det är inte alltid som man har varit tillräckligt resoluta och mentalt starka.

Bortser vi från hemmaförlusten mot Värnamo i den näst senaste omgången är Bajens trend god. Man har vunnit fyra av de fem senaste matcherna med 3-0 och i tabellen är man två poäng efter serieledande Häcken.

En av de 3-0-segrarna tog man mot just IFK Göteborg på Tele2 Arena. Då var det, mer eller mindre, klasskillnad mellan lagen. Nu är dock förutsättningarna mer jämna då Blåvitt höjt sig rejält på sistone och därtill får spela på gräset hemma på Gamla Ullevi.

Det ska bli intressant att se hur Mikael Stahre väljer att ta sig an den här matchen. Kommer man vara lika framåtlutande som i de senaste två matcherna mot sämre motstånd eller väljer man en mer defensiv taktik?

Hursomhelst är det, som jag ser det, fortsatt kvalitetsskillnad mellan de här båda lagen. Det lär bli en jämnare match än senast de möttes, men jag finner anledning att tro att Hammarby kommer ta ner IFK Göteborg jorden här. Mitt spel blir en rak tvåa, att Hammarby vinner till 1.96 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Hammarby vinner
Odds: 1.96
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 19:10, måndag 15 augusti 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: