Speltips Göteborg – Kalmar 27/9: Pressat hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 27 september 2021

Med tio omgångar kvar av Allsvenskan är det ett pressat IFK Göteborg som tar emot ett bekymmersfritt Kalmar FF. Matchen spelas måndagen den 27 september med avspark kl 19.00.

IFK Göteborg – Kalmar FF

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IFK Göteborgs lilla Stockholmsturné gjorde ingen blåvit glad och marginalen ner till nedflyttningsstrecket blir allt mindre.

Efter hemmasegern mot Halmstad hade Mikael Stahre och hans manskap vissa förhoppningar om att man hittat något att bygga vidare. Efter den matchen har man spelat två matcher i Stockholm där man varit helt chanslösa och återigen är man tillbaka på ruta ett.

Först förlorade man 3-1 mot AIK efter två tidiga mål av hemmalaget. Därefter släppte man in 1-0 redan efter sex minuter mot Hammarby och kunde sen aldrig resa sig. Man föll till slut med 3-0 i den matchen som spelades i torsdags.

Även om Kalmar FF tappade två poäng i den 90:e minuten mot AIK senast är man ett lag i harmoni. Det vill säga raka motsatsen till vad man kan säga om Blåvitt.

Kalmar har bara förlorat en av sina nio senaste matcher och med sina 31 poäng efter 20 omgångar befinner man sig på den övre halvan med god marginal ner till bottenskiktet.

Inför torsdagens möte mot AIK hade man besegrat Degerfors med 4-1 hemma och Halmstad med 1-0 borta. Mot AIK var man det spelförande och bättre laget, men det blev en tung avslutning där bortalaget kvitterade på en hörna i matchens slutminuter.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kalmar är Blåvitts motsats

Förra säsongen var Kalmar ett lag som befann sig i en liknande situation som den som IFK Göteborg är i nu. Det var krampaktigt, hämmat och utan självförtroende eller tydliga linjer i spelet.

Sedan Henrik Rydströms tillträde har allting vänt. Kalmar FF har kanske seriens tydligaste spelidé och Rydström har fått spelarna att tro på den fullt ut. Nu kommer man till den här matchen med, skulle jag gissa, ett leende på läpparna för man vet hur det är att vara i det läget som IFK Göteborg är och man vet att man har väldigt goda chanser att vinna matchen.

Mikael Stahre har prövar det mesta vad gäller formationer och rollfördelning i laget men problemet tycks sitta djupare än så. Framförallt har man nu en mental uppförsbacke som gör allting mycket svårare.

Ser vi till vad Göteborg har presterat i sina två senaste matcher i jämförelse med det övertygande spel som Kalmar står för är det svårt att se hur Blåvitt ska kunna vinna den här matchen.

Jag kan heller inte se någonting annat än att Kalmar kommer att dominera bollinnehavet och kontrollera matchbilden. Allt talar för att de är det bättre laget av dessa två just nu och mitt spel blir Kalmar 0 (asian handicap) till fina 1.86 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Kalmar 0 (asian handicap)
Odds: 1.86
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, måndag 27 september 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: