Speltips Häcken – AIK 2/4: Framåtlutat

Martin Efvergren Publicerat: 2 april 2022

Det är två lag med höga förväntningar på sig som ställs mot varandra när BK Häcken tar emot AIK i premiären av Allsvenskan 2022. Matchen spelas lördagen den 2 april med avspark kl 17:30 på Bravida Arena.Ingress

Häcken – AIK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

BK Häcken kommer från en säsong som inte blev vad någon hade förväntat sig eller hoppats på. Man fick kämpa i motvind från inledningen av Allsvenskan och till slut blev det en 12:e plats i tabellen.

Per Mathias Högmo tog över rodret i somras och kunde i alla fall se till att rädda det allsvenska kontraktet. Nu har han fått en försäsong på sig att bygga om truppen och sätta sina idéer på ett tydligare sätt. Framförallt har man en nästan helt nykomponerad backlinje, vilket gör Häcken något svårbedömda inför den här säsongen.

Under försäsongen och Svenska Cupen har man blandat och gett, vilket sannolikt är ett resultatet av att samspelet inte riktigt sätter ännu. Man föll med klara 4-0 borta mot Hammarby i gruppspelet, men utklassade också Falkenberg och Ytterhogdal.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett offensivare AIK

AIK tog lika många poäng som Malmö FF förra säsongen, men slutade tvåa i Allsvenskan och det var förstås ett stort steg i rätt riktning jämfört med säsongen dessförinnan. Det blev nu inget med John Guidetti i det här transferfönstret, men trots det ses AIK generellt som den kanske främsta utmanaren till MFF även den här säsongen.

Det finns åtminstone ingenting som direkt talar för att AIK skulle vara sämre i år. I Svenska Cupen svarade man för en fin insats mot just Malmö på bortaplan där man föll med 3-2 efter avgörande i förlängning.

Det brukar vara jämna matcher mellan Häcken och AIK. Förra säsongen vann båda sina respektive hemmamatcher med 2-1. Inför den här matchen gäller AIK som knappa favoriter hos spelbolagen där ett spel på bortalaget ger omkring 2.40 gånger insatsen.

AIK släppte in minst mål av alla i Allsvenskan förra säsongen och har framförallt försökt utveckla sitt offensiva spel till den här säsongen. Det såg vi blandat annat resultatet av när man gjorde två mål borta mot MFF.

Känslan är annars att man vet mer vad man har AIK medan Häcken kan bli både fågel, fisk eller mittemellan. Att slå Häcken borta är emellertid sällan en enkel uppgift och de lär komma ut framåtlutade här med högt presspel och mycket snabbhet och löpvilja.

AIK vill visa upp sin förbättrade offensiv och lär inte vara nöjda med ett kryss. Jag finner därför anledning att tro att det kan bli en ganska öppen matchbild här. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.83 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.83
Bolag: Betsson
Spelstopp: 17:30, lördag 2 april 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: