Speltips Häcken – Brommapojkarna 15/7: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 15 juli 2023

Häcken gäller som tunga favoriter till tre nya poäng då de gästas av Brommapojkarna under lördagseftermiddagen.

Häcken - Brommapojkarna

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Häcken var i farten i onsdags då de inledde sitt Champions League-äventyr genom att slå The New Saints hemma på Bravida Arena med 3-1. Nu gäller det att snabbt ställa om inför helgen då ett möte mot Brommapojkarna väntar på samma arena nu på lördag.

Det händer mycket i Hisingsklubben just nu och enligt de senaste uppgifterna uppges Bénie Traoré vara klar för Sheffield United, men än så länge är han åtminstone kvar i truppen och redo för spel. Han var dock inte uttagen i varken den senaste omgången eller i onsdags på grund av ett dödsfall i familjen.

Hans tilltänkta ersättare Amor Layouni fick i alla fall göra sina första minuter för klubben i den andra halvleken mot The New Saints, utan att göra något större avtryck på plan. Hur Häcken kommer att se ut när transferfönstret är över är fortfarande oklart, men än så länge fortsätter de att leverera på plan.

De fick dock nöja sig med 2-2 i återstarten mot Norrköping, men därefter lyckades de vända och vinna borta mot AIK. Häcken reste sig i andra halvlek och tog över matchen som de till slut vann välförtjänt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tung förlust senast för BP

Brommapojkarna har hittills överträffat alla förväntningar och ligger inför omgången på nionde plats i tabellen. De hade en fantastisk period mellan april och maj där de tog 16 poäng av 18 möjliga under loppet av sex matcher, men det har börjat gå lite tyngre igen för nykomlingarna som återigen har börjat rada upp förluster.

Sedan återstarten har det blivit två nya förluster, först mot AIK och därefter hemma mot Degerfors. AIK tog tidigt kommando i matchen och fick tidigt en tvåmålsledning – BP lyckades komma till en del lägen, men var aldrig nära att få med sig några poäng.

Framförallt så lär det vara förlusten mot Degerfors som svider, då de ledde under långa delar av matchen och till synes hade den under kontroll när klockan närmade sig 90 minuter. Tyvärr måste man lasta den unge Filip Sidklev i målet, som stod för två målvaktstavlor som gjorde att Degerfors kunde vända matchen inom loppet av ett par minuter och därmed ta sina första poäng på bortaplan för i år.

Även om spelet inte direkt har sett dåligt ut så har de växlat ned något från deras formtopp från i våras, och borta mot Häcken kommer det bli väldigt svårt att undvika en fjärde raka förlust. BP har i alla fall fortsatt att skapa lägen framåt och har gjort mål i sex av deras sju senaste matcher, samtidigt som Häcken ofta tenderar att släppa in ett mål även vid vinst. För 1.75 gånger pengarna spelar vi därmed på att båda lagen gör mål hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.75
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, lördag 15 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+