Speltips Häcken – Hammarby 9/4: Stormatch

Axel Sjödin Publicerat: 9 april 2023

Annandag påsk bjuder på en riktig stormatch från allsvenskan då Häcken och Hammarby drabbar samman på Hisingen.

Häcken - Hammarby

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen inledde planenligt säsongen med varsin vinst, men tufft motstånd väntar i den andra omgången. Häcken har redan visat att de är att räkna med under säsongen då de imponerat under såväl försäsong som under premiären. Hammarby har lite mer att bevisa, men såg bra ut hemma på Tele2 mot Degerfors förra helgen.

Vi kan börja med att konstatera att Häcken ser ut som en guldkandidat även i år. Elfsborg borta är en av de tuffaste matcherna i den allsvenska kalendern och Häcken fick dessutom, med kort varsel, justera startelvan då Simon Gustafson hade dragit på sig en skada och inte kunde spela. Simon har varit en av Häckens absolut bästa spelare under försäsongen, men inhopparen Amane Romeo är en fantastisk tillgång att ha och håller oerhört hög klass, även som bänkspelare.

Häcken kunde ganska bekvämt vinna med 2-0, även om det absolut inte var någon överkörning. Det såg dock väldigt stabilt ut och var ytterligare ett imponerande resultat efter 3-0-vinsterna mot både Djurgården och Norrköping i cupen. Ifall Häcken kan behålla tränare och spelare över sommaren så lär de vara med och slåss om guld då de har bra spelare på i stort sett varenda position och flera alternativ att tillgå.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hammarby har inte riktigt visat upp samma nivå

Trots att Hammarby har byggt om truppen lite inför i år, där de har tappat flera tongivande spelare, så kan de bli farliga i år. Det finns dock en anledning till varför de sällan omnämns i den potentiella guldstriden, även om de har tagit steg i rätt riktning under Martí Cifuentes.

De tog i alla fall en viktig trepoängare hemma mot Degerfors i premiären och har väl råd att förlora nere i Göteborg ifall det skulle vilja sig illa. Men de lär ha högre ambitioner än så och med en stark defensiv och Nahir Besara på mittfältet så är ingenting omöjligt. Till skillnad från Häcken så har Hammarby inte särskilt många bra alternativ på mittfältet, men trion de startar med håller hög klass och såhär tidigt på säsongen så är det få skador att tala om.

Det är framförallt offensivt som Hammarby saknar ett par namn då August Mikkelsen är skadad och Bubacarr Trawally likaså, även om den sistnämnda har varit en besvikelse sedan han kom till klubben.

Hammarby kan säkerligen göra bra ifrån sig i år, men hittills så har det känts som att Häcken har varit på en egen nivå. Vi siktar därmed in oss på den raka hemmasegern för 2.00 gånger pengarna hos Betinia i tro om att deras framfart fortsätter även kommande helg.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Häcken vinner
Odds: 2.00
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, söndag 9 april
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+