Speltips Häcken – IFK Göteborg 29/5: Göteborgsderby

Axel Sjödin Publicerat: 29 maj 2023

En mycket spännande omgång avslutas med ett Göteborgsderby mellan Häcken och IFK Göteborg på måndagen.

Häcken - IFK Göteborg

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Det är derbyvecka i Göteborg i både allsvenskan och superettan och fotbollstemperaturen i stan fortsätter att stiga. Häcken gäller som klara favoriter i derbyt som de blåvita gärna inte erkänner som ett riktigt derby, men vare sig de gamla alliansklubbarna vill det eller inte går det inte att komma ifrån att Häcken är den spelmässigt klart starkaste klubben i staden.

De regerande svenska mästarna har dock fått lite grus i maskineriet under våren och har redan hunnit halka efter både Malmö och Elfsborg i toppen. I skrivande stund är det inte klart hur seriefinalen under söndagen slutar, men oavsett så ger det Häcken en möjlighet att knappa in på åtminstone ett av de två topplagen ifall de skulle vinna mot IFK.

Trots en cupvinst och en väldigt hög högstanivå i spelet har Häcken inte riktigt lyckats hålla sig kvar i tabelltoppen. Med bara en vinst i de fyra senaste ligamatcherna har de hela sex poäng upp till Malmö med en match mer spelad. I bortamötet mot Malmö visade de åtminstone att de absolut har kvaliteten att utmana serieledarna, men luften gick snabbt ur dem efter en förlust mot Djurgården i onsdags.

Nu gäller det att de studsar tillbaka snabbt och radar upp vinsterna i de tre återstående matcherna innan uppehållet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IFK Göteborg saknar flera nyckelspelare

Efter en väldigt tung säsongsinledning har Blåvitt lyckats slicka såren något med fem raka matcher utan förlust. Att bara en av dem har resulterat i vinst gör dock att de fortsatt är kvar nere i botten och behöver kriga vidare för poäng. Spelmässigt ser det i alla fall mycket bättre ut och Tengryd och Lundin verkar ha fått pusselbitarna på plats något.

De borde nog ha kunnat få med sig tre poäng mot både AIK och Hammarby om det inte hade varit för svagt målvaktsspel och en lite trubbig offensiv. Då hade det förmodligen varit helt andra tongångar inför derbyt. Men alla minns 4-0-överkörningen i guldmatchen från i fjol och med tanke på att Gustav Svensson är avstängd, samt att Sebastian Ohlsson och Sebastian Eriksson är skadade ser det inte särskilt lovande ut inför måndag.

Häcken har också skador på nyckelspelare i form av Samuel Gustafson och Ibrahim Sadiq, men de har också en helt annan bredd. Svensson har varit nyckeln till att styra upp försvaret och Ohlsson har varit flera nivåer bättre än sin ersättare Eman Markovic på högerkanten.

Blåvitt lyckades faktiskt vinna på Hisingen ifjol i årets kanske mest övertygande insats, men det är svårt att se dem upprepa det här. Utan Svensson bakåt kan det mycket väl rinna iväg mot ett Häcken som nog gärna trycker till sina stadsrivaler. Därmed spelar vi på att Häcken vinner med -1,5 asian hcp för 2.05 gånger pengarna hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Häcken -1,5 hcp
Odds: 2.05
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:10, måndag 29 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+