Speltips Häcken – Malmö 23/10: Guldet kan säkras

Axel Sjödin Publicerat: 23 oktober 2022

Häcken, som ser ut att bli årets mästare, ställs mot de regerande mästarna Malmö i säsongens slutskede.

Häcken - Malmö

18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21. Min. 1,80 odds. Regler & villkor gäller. stodlinjen.se. Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

Tekniskt sett så har Häcken chansen att krönas till mästare vid vinst här nu på söndag, men det förutsätter att Djurgården tappar poäng mot Sundsvall, så Häcken vågar nog inte riktigt hoppas på att få fira klubbens första guld någonsin hemma på Bravida Arena.

För bara tre omgångar sedan så var Djurgården klara favoriter till guldet, men Häcken har verkligen rest sig på slutet och det är i allra högsta grad deras titel att tappa vid det här laget. Ett Häcken som hade kryssat fyra raka matcher och som såg ut att sjabbla bort sin guldchans lyckades med bedriften att slå Djurgården i ödesmatchen på Tele2.

Detta följde de upp med ännu en oerhört tung vinst borta mot AIK i onsdags där de verkligen kopplade greppet om Lennart Johanssons pokal. Spelschemat som återstår är på intet sätt lätt, men det krävs nu bara fyra poäng totalt mot Malmö, IFK Göteborg och Norrköping för att stå som svenska mästare och så som de har sett ut i de senaste omgångarna så hade det inte varit förvånande om de första tre kom redan på söndag.

Häcken har sett väldigt vassa ut och lyckas gång på gång med att ta sig till farliga lägen, där de har varit effektiva.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Har Malmö mentaliteten att stå emot?

Malmö har varit höstmörkrets ansikte utåt under de senaste månaderna med besvikelser som avlöser varandra. De regerande mästarna är numera helt avsågade från Europastriden och har inte lyckats ta en enda poäng i Europa League-gruppspelet som de lyckades kvala in till.

Gruppen i Europa League är förvisso väldigt tuff, men ett vassare Malmö hade absolut kunnat plocka ett par poäng där. De har genomgående inte riktigt räckt till i varken Europa eller i ligaspelet och har sett väldigt tama ut för att vara MFF.

Att de tappat ledningar mot både IFK Göteborg och Djurgården i andra halvlek i de två senaste omgångarna är rätt talande. Ett Malmö som tappar ett 2-0-överläge hemma och förlorar hade varit snudd på otänkbart för ett par år sedan, men nu höjs det knappt på ögonbrynen.

Spelet har sett bra ut bitvis, men det har funnits en viss uppgivenhet när det har börjat gå emot och det bådar inte gott inför ett tufft bortamöte mot Häcken med guldvittring och vind i seglen. Vi spelar därmed helt enkelt på den raka ettan här för 2.20 hos Expekt.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Häcken vinner
Odds: 2.20
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:30
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: