Speltips Häcken – Sirius 14/9: Toppmöte

Simon Pålsson Publicerat: 13 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

BK Häcken och IK Sirius har imponerat hela säsongen i Allsvenskan, och möts nu i ett viktigt toppmöte den 14 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos Betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Som man har imponerats av såväl BK Häcken som IK Sirius under inledningen på den här säsongen, och när snart två tredjedelar är spelade måste man ta och erkänna att det här är lag för den yttersta toppstriden.

Kanske är det här en säsong som passar BK Häcken allra bäst, när förutsättningarna runt omkring är annorlunda och förväntningarna, pressen och förhoppningarna på lagen, från läktarplats inte minst, är förändrade. Då kliver laget från Hisingen fram.

Nu har man fortsatt lite väl svårt på bortaplan, men hemma på Hisingen har man varit dominanta i nästan alla matcher. Det gör att vi ser framför oss hur man tar tag i taktpinnen här också.

Men med tanke på att IK Sirius visat sig vara ett starkt lag – som aldrig lägger sig ner på förhand utan går för att vinna varje match – kan det också bli ett stort ställningskrig. Men inte där båda lag sitter långt ner, djupt, i sina skyttegravar, utan där båda lagen går för att göra mål i anfall efter anfall. Det är den typen av fotboll vi skulle kunna få se under kvällen.

Det gör att förväntningarna är höga på underhållningsvärdet här. BK Häcken man med en vinst på allvar skugga Malmö FF i tabelltoppen, och IK Sirius kan med en trepoängare bli en reell del av striden om Europaplatserna. Det är alltså viktiga poäng på spel.

Båda lagen vill vinna

BK Häcken har som bekant sin ordinarie målvakt Peter Abrahamsson skadad resten av säsongen, men då man fått in Pontus Dahlberg mellan stolparna i stället kan man nästan påstå att laget är väl så bra på just den positionen nu. Det är i alla fall inget nerköp, och baserat på prestationerna från den unga målvaktstalangen är han också fullt redo att spela i ett allsvenskt topplag. Ali Youssef å sin sida har varit borta ett bra tag, och det mesta pekar på att han fortsätter att vara det.

I övrigt ska det inte finnas några spelare som missar för BK Häcken, och efter landslagsuppehållet har man nu fått tillbaka sina många unga nyckelspelare som exempelvis Daleho Irandust. Faktum är att laget nu fått ytterligare vilotid inför den här matchen och troligen kunnat ta ikapp mycket under det långa landslagsuppehållet för deras del.

IK Sirius har Sam Lundholm på sin skadelista, och för den som inte har koll på det ska sägas att mittbacken Kebba Ceesay lånats ut till Helsingborgs IF. Men nu var han i för sig inte tänkt att spela särskilt mycket vad det verkade.

I grunden är det här två riktigt bra lag, och känslan är att det kan bli åka av. Det är den typen av fotboll som passar båda lagen klart bäst.

Båda lagen göra mål spelas till 1,62 gånger smeten hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål
Odds: 1,62
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, måndag 14 september 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo