Speltips Häcken – Sirius 20/8: Framåtlutat

Axel Sjödin Publicerat: 19 augusti 2023

Häcken jagar ligaledningen då de ställs mot Sirius hemma på Bravida Arena under söndagseftermiddagen.

Häcken - Sirius

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Då Häcken var det enda laget i toppen som vann förra omgången har de lyckats vinna mark i titelstriden, och de är nu bara en poäng bakom Elfsborg i toppen. De är därmed med i guldstriden på riktigt i allsvenskan samtidigt som det börjar ta fart i Europa – där de är garanterade gruppspel i antingen Europa- eller Conference League.

Häcken kommer således att behöva slåss på två fronter, men lär knappast kasta iväg möjligheten som har uppstått i allsvenskan, och lär förmodligen inte rotera alltför mycket i mötet mot Sirius. De har rustat inför detta och har tagit in flera spännande nyförvärv som har börjat leverera direkt. Srdjan Hrstic har haft en drömdebut i klubben och Amor Layouni har kommit igång bra även han.

Efter den snöpliga förlusten på straffar mot Klaksvík har det sett riktigt bra ut, med seger mot Varberg och en total överkörning av Zalgiris i ett dubbelmöte där det sammanlagda resultatet skrevs till 8-1. Formen verkar det med andra ord inte vara något fel på i nuläget, och de är också tunga favoriter mot Sirius på söndag.

Simon Gustafson är dessutom tillbaka i träning efter skada och är kanske redo för ett inhopp snart, vilket hade varit en välkommen förstärkning nu när spelschemat börjar bli tuffare.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sirius fick det att lossna senast

Det blev en efterlängtad seger senast där Sirius fick islossning efter en period av måltorka. Kalmar hade inte mycket att säga till om då tre mål hade tryckts in inom de första 20 minuterna, och därefter var matchen död. Det innebar tre tunga poäng i bottenstriden, där det börjar hetta till rejält efter att flera lag i botten kammat hem tre poäng senast.

Faran är långt ifrån över för Sirius, som bara är en poäng ovanför AIK på kvalplatsen. I de två kommande matcherna möter de Häcken och Malmö, vilket gör att de mycket väl kan sjunka ned ett par placeringar de kommande veckorna, så varje poäng är värd sin vikt i guld vid det här laget.

Det kommer inte att bli lätt att ta poäng på Hisingen, särskilt inte då Häcken själva hade en fin uppvisning där tidigare i veckan. Jag förväntar mig en ganska målrik match, vilket även spelbolagen gör. Vi kombinerar spelet på seger för Häcken med att matchen slutar med över 2,5 mål för sammanlagt 1.81 gånger pengarna hos Betinia, då det inte sällan blir målrikt i Häckens matcher.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.81
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, söndag 20 augusti
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+