Speltips Häcken – Varberg 13/8: Klasskillnad

Axel Sjödin Publicerat: 13 augusti 2023

Häcken är storfavoriter till segern då de ställs mot tabelljumbon Varberg hemma på Hisingen under söndagen.

Häcken - Varberg

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Häcken studsade tillbaka starkt efter fiaskot mot KÍ Klaksvík och ser ut att vara i god form inför söndagens möte mot Varberg. Tre poäng är ett måste ifall de vill hänga på Elfsborg och Malmö i toppen, men de lär möta ett vilt kämpande Varberg som behöver alla poäng de kan få för att komma ikapp sina konkurrenter i bottenstriden.

Då Häcken fick stå över den senaste omgången i allsvenskan så blev det spel ute i Europa direkt igen efter Champions League-uttåget. I torsdags såg det emellertid mycket bättre ut än mot Klaksvík, då Zalgiris Vilnius besegrades med 3-1 på bortaplan. Häcken skapade vassare målchanser och var effektiva på det de skapade, vilket gör att de numera har en fot i playoff-rundan.

Nyförvärvet Srdjan Hrstic spelade dessutom sin första match i Häcken-tröjan i torsdags, vilket blev en succé direkt. Inte nog med att han gjorde matchens två första mål, han stod dessutom för en väldigt läcker framspelning till det tredje då han klackade fram bollen till Mikkel Rygaard som bombade dit 3-0-målet.

Nästa möte väntar på torsdag, men då de går in i returen med en tvåmålsledning så har de lyxen att kunna lägga lite krut och energi även på helgens match mot Varberg.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Varberg kommer att få det tufft på Hisingen

Mot Halmstad visade Varberg att segern mot IFK Göteborg inte var någon slump. De har lyckats blixtra till ett par gånger nu under Martin Skogmans ledning, men frågan är om det är tillräckligt för att kunna närma sig säker mark innan det är för sent.

De visade ambition mot Mjällby i den senaste omgången då de inledde matchen någorlunda starkt, men efter att de bjudit på ledningsmålet var det svårt att komma tillbaka in i matchen. Mjällby hade inga problem med att försvara och kontra mot ett Varberg som var tvungna att gå framåt, vilket resulterade i en 0-3-förlust.

Någonting har i alla fall hänt med Varberg, och Skogman har på ett imponerande vis förvandlat deras offensiv under en kort tid. Men kvalitetsskillnaden är helt enkelt för stor jämfört med många allsvenska klubbar, och det är väldigt svårt att se dem plocka poäng på Hisingen på söndag.

Som Varberg visade senast så måste de börja chansa om de hamnar i underläge, vilket de inte vill göra mot Sveriges kanske mest skickliga kontringslag. Tar Häcken bara ledningen finns det därmed en risk att siffrorna kan rinna iväg, så vi spelar på Häcken med -1,5 asian hcp för 1.70 hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Häcken -1,5 hcp
Odds: 1.70
Bolag: Bet365
Spelstopp: 15:00, söndag 13 augusti
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+