Speltips Halmia – Helsingborg 30/9: Svenska cupen

Simon Pålsson Publicerat: 30 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Helsingborgs IF gäller som enorma favoriter inför matchen borta mot IS Halmia i höstens kvalomgång till Svenska Cupen den 30 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är en ansträng situation som just nu råder i den skånska storklubben Helsingborgs IF, som med åtta allsvenska matcher kvar att spela av säsongen riskerar att ramla ner och spela i Superettan till nästa säsong.

2017 och 2018 spenderade HIF i Superettan, efter att man året innan förlorade kvalet mot Halmstads BK på ett tungt sätt. Det är en situation som klubben verkligen inte vill hamna i den här gången också, och frågan är om man har råd att göra det?

En sak som huvudtränaren Olof Mellberg har återkommit till under egentligen hela året är bristen på en fungerande försäsong. Det har dels att göra med coronautbrottet och det faktum att säsongen sköts upp, men det har också att göra med att HIF inte fick spela gruppspel i Svenska Cupen under våren. Det gjorde i sin tur att man inte fick tidiga tävlingsmatcher.

Det hela resulterade i en dålig allsvensk start, och det är en situation som man inte har kunnat rädda och ett utgångsläge som man inte har kunnat vända på.

Det gör att matchen mot IS Halmia i kvalet, som vi kallar det för enkelhetens skull, till gruppspelet i vår är av yttersta vikt på ett långsiktigt plan. En vinst här räcker för att spela gruppspel nästa år.

HIF luftar en del spelare

HIF har haft stora problem med skador under hela säsongen, och inför matchen mot IS Halmia står det klart att det blir den 18-årige målvakten Ian Pettersson som står igen. Det blir hans totalt tredje a-lagsmatch för säsongen. Imponerande i sig, men ett kvitto på att det är enorma problem med skador i laget. Tre målvakter är borta med skador för laget just nu.

Dessutom har Olof Mellberg bekräftat att man kommer att formera ett lite annorlunda lag här, för att hålla spelare fräscha och redo för den viktiga matchen i helgen mot Mjällby AIF. Den blir viktig för överlevnaden i Allsvenskan.

Nu ska sägas att IS Halmia är ett lag från Division 2 – som inte ens hör till toppen i serien – och på pappret ska man såklart vinna den här matchen enkelt. Men framåt kommer man att rotera mycket och släppa in en rad nya spelare. Bakåt finns det inte lika många alternativ, så förvänta dig ungefär samma stabilitet som vanligt. Bakåt har man trots allt varit helt okej under säsongen, åtminstone bitvis.

Under 3,75 mål (asian) spelas till 2,00 gånger såsen hos Unibet här. Det känns inte som att HIF har det i sig att köra över det här hårt jobbande laget på bortaplan.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,75 mål (asian handicap)
Odds: 2,00
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:30, onsdag 30 september 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: