Speltips Halmstad – AIK 2/4: Klurig bortamatch

Axel Sjödin Publicerat: 1 april 2023

Nykomlingen Halmstad ställs mot AIK i en intressant premiärmatch hemma på Örjans vall under söndagen.

Halmstad - AIK

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Det ska återigen spelas allsvensk fotboll på det charmiga Örjans vall och det är ett spännande Halmstad som tar emot ett AIK som har genomgått ganska stora förändringar gentemot fjolårssäsongen. Dessa båda klubbar har i stort sett varit ambassadörer för välspelad defensivt inriktad fotboll under senare tid, men AIK har börjat röra sig i en annan riktning.

Med Halmstad, under ledning av Magnus Haglund, så vet vi vad vi får åtminstone. Året då Halmstad trillade ur allsvenskan så var det bara AIK som hade släppt in färre mål i ligaspelet, och föga förvånande så vann Halmstad den statistiken under fjolårets korta sejour nere i superettan.

Halmstad spelade ofta bra även när de åkte ut ur allsvenskan och har sedan dess fått in lite offensiv spets som krydda. Victor Granath, superettans skyttekung från Västerås förra året, har anslutit och dessutom har de fått tillbaka Amir Al-Ammari som gjorde det bra i Halmstad senast, men som inte riktigt fick chansen i Blåvitt.

Styrkan ligger dock fortsatt defensivt där de har en beprövad defensiv med allsvensk erfarenhet. Frågan är hur de kommer att stå emot AIK:s offensiv.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är ett nytt AIK i år

Det är en spännande säsong som väntar för AIK:s del då de sitter på ligans kanske vassaste offensiv medan det inte ser lika stabilt ut bakåt som vi är vana vid att se från Gnagets håll. Andreas Brännström, som tränade Mjällby förra året, har tagit över Stockholmsklubben och kommer att behöva leda dem genom ett generationsskifte.

Det är oerhört mycket rutin som har försvunnit sedan förra säsongen då Sebastian Larsson, Mikael Lustig och Per Karlsson alla har slutat sedan fjolåret. Joe Mendes har också sålts till Braga och med honom ännu en viktig del i fjolårets försvar. Särskilt Larssons roll i laget lär bli väldigt svår att ersätta och det AIK som var så tuffa att möta i Stockholmsderbyn kan mycket väl ha försvunnit med de rutinerade spelare som valt att avsluta karriären.

Med det sagt så har de fått in riktig offensiv kvalitet i form av framförallt Viktor Fischer, men även Omar Faraj. Trion på topp som de bildar med John Guidetti kommer att vara riktigt målfarliga så länge de får till balansen på mittfältet, som känns aningen för offensivt balanserat inför säsongen.

Halmstad borta är ingen lätt match och det kommer att bli en intressant värdemätare för ett AIK som trots allt har sett ganska bra ut under försäsongen. På ett Örjans vall med halvtaskigt gräs i april så kan det dock bli svårt att spela särskilt vacker fotboll. Vi spelar därmed på under 2,5 mål för de 1.75 gånger pengarna som Bet365 erbjuder.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.75
Bolag: Bet365
Spelstopp: 17:30, söndag 2 april
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+