Speltips Halmstad – Djurgården 16/4: Klurig bortamatch

Axel Sjödin Publicerat: 16 april 2023

Hemmapubliken på Örjans vall bjuds på ännu en tuff match mot ett svårt motstånd i form av gästande Djurgården.

Halmstad - Djurgården

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Halmstad inledde säsongen med en överraskande seger mot AIK inför rekordpublik hemma på Örjans vall. Nu kommer ytterligare ett topplag från Stockholm på besök i årets andra hemmamatch och det återstår att se ifall Magnus Haglunds Halmstad kan sätta käppar i hjulet för dem också.

Även om det hemmastarka Degerfors visade sig för starkt i den andra omgången så känns Halmstad som ett intressant lag som bör klara sig bra i allsvenskan i år. Det finns gott om allsvensk rutin i truppen som de har spetsat med ett par intressanta nyförvärv, inte minst Viktor Granath som presenterade sig för hemmapubliken direkt i premiären mot AIK.

Även om Haglund inte räds att spela defensivt så känns det som ett Halmstad med något mer offensiv spets än under deras senaste sejour i högstaserien. Det bör vara ett något vassare Halmstad den här gången, men bottenstriden känns också tuffare än vanligt inför säsongen, inte minst då experter kanske har räknat ut lag som Varberg och Brommapojkarna lite för tidigt.

Halmstad hoppas i alla fall kunna sno poäng av Djurgården, men saknar ett par viktiga spelare inför söndag. Joseph Baffos skada är ett tungt avbräck, samtidigt som Marcus Olsson och Kazper Karlsson missade den senaste omgången.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgården har studsat tillbaka förut

Gästerna går in i allsvenskan som en av guldfavoriterna, men har hunnit stöta på tidiga motgångar. Det blev bara kryss borta mot Sirius i den förra omgången efter att målvakten Jacob Widell Zetterström dragit på sig ett rött kort i en mindre genomtänkt satsning. Men det visade sig senare att frånvaron kommer att bli längre än avstängningen då han skadade tummen och lär vara borta hela våren – ett tungt avbräck. Dessutom fick Jesper Löfgren lämna planen skadad och gör därmed ett tveksamt mittlås ännu tunnare på alternativ.

Det var dock inte bara skadorna som var oroande för Djurgårdens del, då Sirius faktiskt var det bättre laget under matchen. Djurgården till och med höjde sig något efter den tidiga utvisningen och ska nog vara glada att de fick med sig en poäng hem från Uppsala.

Det finns ingen tvekan om att detta Djurgården bör ha en väldigt hög potential, men hittills så har de inte riktigt levt upp till den. De lyckades i alla fall städa undan Brommapojkarna på ett övertygande sätt och borde kunna studsa tillbaka mot Halmstad efter motgångarna sist. För de 2.06 gånger pengarna som Coolbet erbjuder på den raka tvåan så känns det trots allt spelvärt då Halmstad saknar ett par defensiva kuggar.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner
Odds: 2.06
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 16 april
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+