Speltips Halmstad – Elfsborg 25/9: All press på gästerna

Axel Sjödin Publicerat: 25 september 2023

Det är två formsvaga lag som möts då Halmstads BK tar emot IF Elfsborg på Örjans vall under måndagen.

Halmstad - Elfsborg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Titeln håller på att glida ur händerna på Elfsborg, och nu är det bara tre poäng som gäller ifall Malmö inte ska dra ifrån för mycket i tabelltoppen. Halmstad på Örjans vall är aldrig en helt lätt match, men en match man bör vinna om man ska vara med och slåss om guldet. All press ligger på gästerna från Borås inför måndagens viktiga möte.

Halmstad stod för en riktigt fin vårsäsong, men det har gått betydligt sämre under hösten. I de tre senaste matcherna har de gjort ett litet ryck, men dessförinnan var det fyra raka förluster och sex matcher utan seger. De fick i alla fall med sig en tung seger mot Sirius i deras senaste hemmamatch och var inte långt ifrån att plocka poäng borta mot Häcken i den förra omgången.

Det har gett Magnus Haglunds manskap en liten buffert ned till bottenstriden återigen, men några poäng till behöver de ro i hamn för att vara helt säkra på allsvenskt spel nästa år. Försvarsspelet, som såg så bra ut i våras, har varit som bortblåst under långa perioder och det kändes rätt typiskt att de tappade en 2-1-ledning till 2-3 sent mot Häcken senast.

När de mötte Elfsborg i våras åkte de på pumpen med ett 1-6-resultat, men Elfsborg känns inte heller lika vassa längre.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Elfsborg har tappat i kvalitet

Med fyra poäng upp till Malmö och en match mindre spelad så är det bara tre poäng som gäller på måndag. Elfsborg har tagit lite risker genom att sälja av spelare medan de ledde allsvenskan, vilket verkar ha straffat sig. De är inte riktigt lika starka längre utan André Römer, Gustaf Lagerbielke och Jacob Ondrejka, och då de dessutom saknar både Per Frick och Alexander Bernhardsson så ser det lite tunt ut framåt.

Simon Hedlunds återkomst är en fin förstärkning, men frågan är om han kommer hinna komma igång innan det eventuellt är för sent för att nå förstaplatsen igen. De har nu blivit nollade i två raka matcher mot Värnamo och Kalmar, vilket är ett kvitto på att de inte alls är lika farliga framåt som de var under hela första halvan av säsongen.

Jimmy Thelin får vrida och vända på det begränsade antalet alternativ han har att tillgå, men nu måste resultaten börja komma direkt. Spelarna måste kunna tagga till i en sådan här match, men Elfsborg har haft stora bekymmer med att skapa farliga lägen på senare tid och verkar ha en del mentala spöken. Halmstad kommer inte att vara lätta att möta på bortaplan och risken för poängtapp känns överhängande igen. För 2.04 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi därmed på Halmstad med +0.5 asian hcp.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Halmstad +0,5 asian hcp
Odds: 2.04
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 25 september
TV: 
Stream:  TV4 Play, Discovery+