Speltips Halmstad – Häcken 7/5: Fortsätter att imponera

Axel Sjödin Publicerat: 7 maj 2023

Halmstad möter ännu ett storlag hemma på Örjans vall då de regerande mästarna Häcken kommer på besök.

Halmstad - Häcken

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Häcken är storfavoriter till ännu en trepoängare i jakten på Malmö när de gästar Örjans vall under söndagen. Halmstad har dock visat sig vara ett tufft motstånd på hemmaplan såhär långt och vi kan redan konstatera att de inte längre är samma HBK som var uppe i allsvenskan för två år sedan.

I Halmstads förra allsvenska sejour så imponerade de verkligen med starkt försvarsspel och var otroligt nog det lag som släppt in näst minst antal mål och åkte trots det ned i superettan. I år har vi klart och tydligt ett mer offensivt inriktat Halmstad som spelar med större risker. De har förlorat fyra av sex matcher hittills, men har trots allt lyckats plocka upp sex poäng och håller sig på rätt sida strecket.

Segrarna kom mot tufft motstånd i deras två inledande hemmamatcher och många var positivt överraskade över att de kunde slå såväl AIK som Djurgården. Nu har de förvisso visat sig vara rätt formsvaga båda två, men fler segrar kommer tveklöst att bärgas på Örjans vall i år – det är tveksamt om det är mot lag som Häcken dock. På bortagräs har det däremot inte alls sett lovande ut och då de åkte på ett tidigt rött kort i deras senaste hemmamatch mot BP så har de nu tre raka förluster i ryggen inför mötet mot Häcken.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tre övertygande segrar i ryggen

Häcken fortsätter att imponera och har sömlöst studsat tillbaka snabbt efter den mycket överraskande förlusten hemma mot Kalmar. Per Mathias Högmos manskap är duktiga på att åtgärda brister och det har inte alls funnits några tecken på någon svacka i samband med förlusten.

Istället har Häcken tagit tre raka övertygande segrar och senast körde de över Djurgården med 4-1. Första halvlek var någorlunda jämn, men i den andra så växlade Getingarna upp och tryckte dit fyra mål på ett Djurgården som inte hade en chans. Att de lyckas köra över en av guldkandidaterna på förhand är ett styrkebesked och att döma av det vi har sett hittills så är Häcken och Malmö i en klass för sig i allsvenskan i nuläget.

Det som gör det ännu mer imponerande är att Häcken gör detta trots att de har sålt av Alexander Jeremejeff och saknar nyckelspelare såsom Simon Gustafson och Ibrahim Sadiq. Det är svårt att se något annat än en bortaseger på söndag och därmed kombinerar vi den raka tvåan med över 2,5 mål för 2.25 gånger pengarna hos Betinia, då det ofta blir målrika matcher när Häcken spelar.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Häcken & över 2,5 mål
Odds: 2.25
Bolag: Betinia
Spelstopp: 17:30, söndag 7 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+