Speltips Halmstad – Helsingborg 14/12: Fördel HBK

Martin Efvergren Publicerat: 14 december 2021

Halmstads BK leder med 1-0 inför det andra mötet mot Helsingborgs IF i kvalet till Allsvenskan. Matchen spelas tisdagen den 14 december 2021 med avspark kl 19:00 på Örjans Vall.

Halmstad – Helsingborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det första matchen i detta kvalmöte mellan Halmstads BK och Helsingborgs IF blev på många sätt som man kunde förvänta sig. Framförallt blev det som bortalaget Halmstad hade önskat sig då man tog en tidig ledning som man sedan kunde försvara matchen igenom.

Det blev mycket kamp, riv och slit och väldigt lite skönspel. Precis som det väl ska vara när det handlar om den här typen av kvalmatcher. Det var jämnt och trångt och kanske hade det sett lite annorlunda ut om Sadat Karim inte hade satt 1-0 redan i de sjunde minuten. Därefter behövde inte Halmstad jaga någonting utan kunde inrikta sig på det som de är bäst på – att försvara sig.

39-årige Andreas Johansson var återigen bäst i HBK och vann matchen i matchen mot HIF:s anfallsstjärna Anthony van den Hurk. Det innebar att Halmstad höll nollan för tredje matchen i rad och uppförsbacken för Helsingborg är nu brant inför returen på ett förmodat svårspelat underlag på Örjans Vall.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Frapperande målsnåla HBK

På förhand var min känsla att Halmstad har gjort det tillräckligt bra för att förtjäna fortsatt spel i Allsvenskan nästa säsong. Samtidigt gäller väl motsatsen, att Helsingborgs säsong inte förtjänar ett avancemang till Allsvenskan.

Jörgen Lennartssons manskap var huvudfavoriter att vinna Superettan men har inte lyckats uppvisa den jämnhet som krävs över en hel säsong. Till slut lyckades man i alla fall knipa tredjeplatsen tack vare en tveksamt dömd straff som gav ett kryss mot Västerås i den sista omgången.

Halmstad har tagit 32 poäng i Allsvenskan och det brukar räcka till ett säkrat kontrakt. Därtill har man bara släppt in 26 mål på 30 matcher, vilket man är näst bäst i serien med.

Den defensiva tryggheten ger förstås en klar fördel när man nu kan säkra en plats i Allsvenskan om man håller nollan i det här returmötet. Det mesta talar nu till deras fördel och det enda stora hotet, som jag ser det, är om man i HBK, i någon mån, tror att det hela redan är klart.

När jag inför lördagens möte tippade under 2.5 mål gavs det spelet till ett relativt högt odds. Det gör det inte den här gången. Ett spel på under 2.5 mål på den här matchen ger endast omkring 1.55 gånger pengarna.

Halmstads målsnålhet är iögonfallande. I Allsvenskan snittade man 1.57 gjorda/insläppta mål per match och ser vi till deras 6 senaste matcher så har man målskillnaden 2-2. Det har gjorts under 1.5 mål i alla dessa matcher och båda lagen har inte gjort mål i någon.

Mycket talar för att den trenden fortsätter. Mitt spel blir därför att det kommer göras under 2.5 mål samt att båda lagen inte gör mål till 1.83 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål & BLGM – Nej
Odds: 1.83
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, tisdag 14 december 2021
TV:  kanalnio logo
Stream:  Discovery+

Jämför odds: