Speltips Halmstad – IFK Göteborg 2/5: Upp till bevis

Axel Sjödin Publicerat: 1 maj 2021

IFK Göteborg åker söderut mot Halmstad och Örjans vall där de kommer försöka studsa tillbaka efter förra helgens tuffa förlust.

Halmstad - IFK Göteborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter vinsten mot AIK var det bara glada miner i det blåvita lägret och många började nog direkt att blicka uppåt i tabellen trots att laget haft många tvivlare. Men kort därefter var det nog många göteborgare som fick sig ett bryskt uppvaknande när de följde upp den fina vinsten på Ullevi med att förlora mot Degerfors veckan därefter.

Degerfors hade till och med en tremålsledning innan Blåvitt lyckades reducera till 2-3 och forcerade för en sen kvittering, men det räckte inte till och Göteborg fick se gästerna sno med sig alla tre poäng med sig hem till Degerfors. Det var ett resultat som lämnade många frågandes kring hur bra Göteborg faktiskt är i nuläget.

Mot Halmstad lär det vara samma lag som startade mot Degerfors som får chansen, så vi får se om det var en engångsföreteelse förra helgen. Simon Therns återhämtning går bra och han har varit med och tränat, men Roland Nilsson lär inte vilja riskera honom såhär tidigt att döma av hur det såg ut under lördagens träning.

Fortfarande svårt att veta var man har lagen

Halmstad öppnade säsongen med en smäll då de vann med 1-0 mot det förväntade topplaget Häcken hemma på Örjans vall. De har dock inte lyckats följa upp sin seger riktigt och har förlorat sina två följande matcher på bortaplan mot Sirius och IFK Norrköping. I det senare mötet hade de faktiskt en ledning när de gick in i halvtidsvilan, men ett skakigt Norrköping lyckades trots allt vända tillslut och vann med 2-1.

Det är Göteborg som förväntas dominera matchen här, men Halmstad verkar inte vara en särskilt lätt nöt att knäcka i år. Hittills har de spelat ett ganska kompakt och uppoffrande spel under den tidigare guldtränaren Magnus Haglund.

Det är svårt att veta var man har IFK Göteborg ännu och Marek Hamsik har inte direkt kommit igång så som man kanske hade hoppats på. Halmstads vinst mot Häcken känns nu i efterhand lite mindre imponerande då Hisingslaget förlorat tre raka och Göteborg bör kunna studsa tillbaka här mot Halmstad. Därmed spelar vi på den raka tvåan här för 2.50 hos Betsson.

  Rygga spelet hos Betsson – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: IFK Göteborg vinner
Odds: 2.50
Bolag: Betsson
Spelstopp: 15:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: