Speltips Halmstad – IFK Göteborg 2/7: Tillknäppt

Axel Sjödin Publicerat: 2 juli 2023

IFK Göteborg reser ned till Halmstad på söndag för en tuff bortamatch i uppstarten av allsvenskan.

Halmstad - IFK Göteborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

På söndag väntar en jobbig match för Blåvitt, som verkligen behöver börja plocka poäng för att kunna klättra i tabellen. Halmstad är nästan den värsta typen av motstånd i nuläget, det är ett väldigt tufft lag att möta, men en tillräckligt liten klubb för att de knappast kan vara nöjda med ett kryss i den situationen de befinner sig i.

IFK Göteborgs nya tränare Jens Berthel Askou ledde laget till förlust mot Sirius i sin första match vid rodret, men har nu haft ett sommaruppehåll på sig att försöka pränta in sina idéer i truppen. Det finns varken tid eller tålamod för några långa startsträckor, resultaten måste börja komma direkt, och därmed kan vi nog förvänta oss ganska rak och enkel fotboll där de först och främst lär försöka täppa till defensiven.

Det är mycket som inte har fungerat i Blåvitt hittills under säsongen, och det har inte gjorts lättare av att de drabbats av skador på både Emil Salomonsson och Sebastian Ohlsson. Duon är fortfarande borta även under återstarten och därtill får göteborgarna klara sig utan Anders Trondsen som är avstängd efter sitt röda kort mot Sirius.

Askou har verkligen inte en lätt uppgift framför sig på Örjans vall, där många bättre lag redan har tappat poäng. Men det kommer att bli en väldigt intressant match att följa.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Halmstad har imponerat stort

Vårsäsongen har gått strålande för Halmstads del och inför återstarten befinner de sig faktiskt på den övre tabellhalvan. Resultaten har såklart varierat något, men de har tagit väldigt många tunga skalper än så länge och har tillslut lyckats börja plocka poäng på bortagräs.

Men har trots allt varit hemma på Örjans vall som de har varit som allra bäst. De har varit oerhört tuffa att möta på hemmaplan och har bara släppt in fyra mål framför hemmapubliken hittills, två av dessa kom dessutom i matchen mot Brommapojkarna, så övriga toppklubbar som har gästat Halmstad hittills i år har inte varit särskilt lyckosamma.

Även om Halmstad vågar chansa lite mer i år så briljerar de knappast offensivt. De är duktiga på att stänga ned motståndarna och lyckas skapa någon eller några chanser per match, vilket hittills har räckt ganska långt. Det kommer att bli intressant att se ifall de kan hålla uppe samma starka form även efter uppehållet, vilket inte är någon självklarhet alls.

Mycket pekar på att vi kan förvänta oss en målsnål match här, och även om spelbolagen instämmer i den analysen tycker jag mig fortfarande hitta spelvärde i de 1.74 gånger pengarna som Coolbet erbjuder för underspelet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.74
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 2 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+