Speltips Halmstad – Kalmar 19/9: Hemmastarka

Axel Sjödin Publicerat: 19 september 2021

Halmstad tar emot gästande Kalmar i en på förhand väldigt jämn match på Örjans vall.

Halmstad - Kalmar

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Magnus Haglunds defensivt säkra Halmstad har nu två raka förluster i bagaget och är i behov av poäng då lagen bakom så sakteligen börjar ta ikapp lite. Förrförra helgen förlorade de borta mot Varberg med 0-1 och nu senast förlorade de borta mot IFK Göteborg med 0-2 och det är tydligt att Halmstad inte är särskilt vassa på bortagräs.

Hemma på Örjans vall är det dock en helt annan historia och det är resultaten på hemmaplan som fortsatt håller dem på behagligt avstånd från nedflyttningsplatserna. Deras är faktiskt fortfarande obesegrade på hemmaplan och har 2-6-0 i facit att visa upp.

Deras fyra senaste hemmamatcher är en vinst mot Norrköping med 2-1 senast och tre kryss mot Malmö FF, Djurgården och Varberg. Det visar verkligen hur svårt det är att komma till Halmstad när inte ens ligans vassaste lag klarar av att få med sig tre poäng hem.

Det är framförallt offensiven som hållit tillbaka Halmstad, men det är ett naturligt pris man får betala för Haglunds defensiva fotbollsfilosofi.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det blir svårt för Kalmar

Henrik Rydström har däremot en helt annan fotbollsfilosofi där han med rätt mediokert spelarmaterial fått Kalmar att spela fin fotboll med högst bollinnehav. De saknar dock spetsen för att göra det riktigt bra och kunna ta nästa steg i tabellen. Det är ofta trubbigt framåt och det är sällan Kalmar får in fler än mål per match.

Senast mot Degerfors var dock en sådan match då Kalmar vann med hela 4-1. Degerfors har dock kollapsat defensivt flera gånger under säsongen och är det lag som släppt in mest mål i hela ligan, vilket står i stark kontrast till Halmstad som tillhör de som släppt in minst antal mål tillsammans med Djurgården och AIK.

Henrik Rydströms mannar kan få det svårt att rulla boll på en rätt taskig gräsmatta där tiki-taka lämpar sig rätt dåligt. Allt talar i vanlig ordning för en målsnål match där Halmstad på ett eller annat sätt lyckas plocka poäng.

För egen del tror jag att Kalmar kommer få svårt att få hål på detta Kalmar av tidigare nämnda anledningar och den oddsmarknad som lockar mest i mitt tycke är att Halmstad lyckas hålla nollan för hela 2.65 gånger pengarna hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Halmstad håller nollan
Odds: 2.65
Bolag: 888sport
Spelstopp: 17:30
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: