Speltips Halmstad – Malmö 14/5: Hemmastarka

Axel Sjödin Publicerat: 14 maj 2023

Guldfavoriterna Malmö ställs inför en tuff bortamatch då de gästar Örjans vall där Halmstad väntar.

Halmstad - Malmö

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Halmstad har hittills varit två olika lag på hemma- och bortaplan, men deras facit på Örjans vall har verkligen imponerat. De har hunnit slå AIK, Djurgården och senast Häcken framför hemmapubliken och möter nu ännu en tuff motståndare i form av Malmö. Gästerna har ännu inte tappat poäng under de sju inledande omgångarna och leder alltså allsvenskan med klar marginal redan i ett tidigt skede.

För ett par veckor sedan hade man kunnat vifta bort Halmstads fina hemmafacit med att både AIK och Djurgården har varit formsvaga och att de trots allt förlorade mot Brommapojkarna hemma i en match där de drog på sig ett tidigt rött. Men sedan de slog de regerande mästarna i den förra omgången måste de tas på allvar. Håller de i den kvaliteten på hemmaspelet lär de kunna säkra nytt kontrakt.

Det är ett klart mer offensivt inriktat Halmstad vi har fått se, i jämförelse med deras senaste sejour i allsvenskan och de har en trupp bra nog för att hålla sig kvar. De saknar fortsatt Joseph Baffo i försvaret, men har skött det bra oavsett.

De har nollat både Djurgården och Häcken i deras besök till Örjans vall, men det ska nog mycket till för att de ska lyckas göra samma sak mot Malmö.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Malmö bara ångar på

Henrik Rydströms succé i Malmö fortsätter och de nära oslagbara ut för tillfället. De har varit på en helt egen nivå under de senaste omgångarna och det har inte varit något snack i någon av deras fyra senaste matcher. Nyförvärven har kommit in på ett väldigt bra vis. Stefano Vecchia, Busanello och Derek Cornelius håller alla hög klass och hemkomna Sebastian Nanasi har sett väldigt bra ut.

Det är inte lätt att hitta några direkta svagheter i Malmö, utöver möjligtvis högerbackspositionen, men det är oklart vilket lag som ska få stopp på dem i nuläget. De kommer såklart att tappa poäng och Örjans vall är bevisligen inte lätt att besöka, men det är svårt att spela mot MFF och för låga odds för att spela på den raka tvåan.

Istället spelar vi på överspelet här för 1.76 gånger pengarna hos Coolbet, då Halmstad har lyckats hitta målet i fem av sju matcher hittills samtidigt som de nog inte kan hålla undan Malmö. Det ska i alla fall bli en intressant match att följa.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.76
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 14 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+