Speltips Halmstad – Norrköping 13/8: Formsvagt hemmalag

Axel Sjödin Publicerat: 13 augusti 2023

Halmstad ställs mot Norrköping på Örjans vall på söndag i allsvenskans nittonde omgång.

Halmstad - Norrköping

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Söndagens match på Örjans vall utspelar sig mellan två lag som, i min mening, har överpresterat hittills under säsongen. Det är bara tre poäng som skiljer niondeplacerade Halmstad och tabellfemman Norrköping åt inför omgången och enligt spelbolagen förväntas det bli en väldigt jämn tillställning.

Halmstad kommer senast från ännu en tung förlust borta mot Malmö, vilket gör att de nu är segerlösa i fyra raka matcher. Mer oroväckande är att de inte ens har lyckats göra mål i de senaste tre. Deras senaste seger – den enda efter återstarten – kom faktiskt mot just Norrköping på Parken då Naeem Mohammed kunde avgöra matchen i den 91:a minuten.

Sedan dess har Halmstad i förväntad ordning börjat halka ned till den nedre tabellhalvan och verkar vara inne i en mindre formsvacka. Förlusten mot Malmö finns det kanske inte så mycket att säga om, men 0-5-förlusten mot Varberg i omgången dessförinnan är fortsatt snudd på obegriplig. Målproduktionen måste verkligen börja komma igång igen om de inte ska fortsätta halka nedåt i tabellen i rask takt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Norrköping får ofta med sig resultat

Gästande Norrköping tog en tung 3-0-seger i kamratmötet mot IFK Göteborg senast, där Arnór Ingvi Traustason tidigt kunde punktera matchen genom två mål i slutet av den första halvleken. Blåvitt öppnade i vanlig ordning starkt och höll uppe det i en halvtimme ungefär, men då kom ett mål för Peking och luften gick ur gästerna helt och hållet.

Resultatmässigt har Norrköping ryckt upp sig något igen efter återstarten, men de fortsätter att blanda och ge utan att imponera spelmässigt. Christoffer Nyman gick mållös även i den senaste matchen, men stod trots allt för en bra insats med assist till två mål, vilket är viktigt för Norrköpings annars rätt tama offensiv.

De är nu knappa favoriter mot ett Halmstad som aldrig är lätta att möta, men hallänningarna har inte riktigt lyckats få med sig resultaten hemma på Örjans vall på senaste. De har inte vunnit där sedan den imponerande segern hemma mot Häcken i början av maj, vilket innebär fem raka matcher utan vinst på hemmaplan.

Även om jag inte håller Norrköping särskilt högt så har de en förmåga att få med sig resultat oavsett, vilket trots allt får ses som en styrka. Mot ett formsvagt Halmstad håller jag dem trots allt som favoriter och lutar åt spelet på gästerna med insatsen tillbaka vid oavgjort för 1.82 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Norrköping – Draw no bet
Odds: 1.82
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 13 augusti
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+