Speltips Halmstad – Örebro 28/10: Bottenstrid

Martin Efvergren Publicerat: 28 oktober 2021

Viktiga poäng står på spel för Halmstads BK när man tar emot ett Örebro SK som fortfarande har en teoretisk chans att klara sig kvar i Allsvenskan. Matchen spelas torsdagen den 28 oktober 2021 med avspark kl 19.00.

Halmstad – Örebro

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter sju raka matcher utan vinst tog Halmstad en oerhört viktig trepoängare borta mot Häcken i lördags. Man vann på Hisingen med 3-2 då man vände ett 2-1-underläge i slutskedet av matchen.

Därmed står man på 26 poäng efter 24 omgångar och innehar för tillfället kvalplatsen. Man har hela tio poäng ner till nästjumbon Örebro och en poäng upp till Mjällby ovanför kvalstrecket.

Men det är fortfarande 18 poäng kvar att spela om och mycket kan fortfarande hända. För Örebros del ser dock läget mycket mörkt ut och om man ska ha någon som helst realistisk chans att ta igen försprånget är en seger här helt nödvändig.

Efter förlusten mot Häcken tog Marcus Lantz över rodret i ett desperat försök att rädda den allsvenska existensen. Det har dock inte givit någon positiv effekt då man förlorat båda matcherna sedan Lantz tillträde.

Senast åkte man på en blytung 2-1-förlust hemma mot rivalen Degerfors, vilket var lagets fjärde raka förlust. Om man nu ska lyckas resa sig krävs ett mirakel.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Seriens sämsta offensiv

Halmstad har under hela säsongen haft problem med den offensiva produktionen men defensivt sett har man varit väldigt solida för att vara ett lag som riskerar att åka ur Allsvenskan. På 24 matcher har man bara släppt in 23 mål vilket är bättre än de flesta lagen ovanför i tabellen.

Samtidigt har man bara gjort 19 mål och det är endast Örebro som är sämre vad gäller den statistiken. Vi har alltså att göra med seriens två sämsta lag vad gäller offensiven. Senast lagen möttes blev det också målsnålt – då vann Örebro hemma med 1-0. Nu är emellertid HBK klara favoriter hos spelbolagen då en rak etta ges till ett odds omkring 1.55.

Mycket talar för att luften har gått ur ÖSK och att man inte kommer kunna resa sig efter förlusten senast. Halmstad är rättmätiga favoriter men inte heller de har övertygat på sistone och det kan mycket väl bli en något krampaktigt tillställning det här.

Då lagen ovanför, Mjällby och Deferfors, går starkt är även Halmstad pressade att vinna och även om Örebros chanser är minimala har man ändå heder och ära att spela för. Örebro har ett stort manfall på grund av skador och avstängningar. Almebäck, Skovgaard, Friday och Seger är alla avstängda men jag tror inte nödvändigtvis att det kommer påverka laget enbart negativt. I det här läget kan det faktiskt vara en mental fördel att ingen förväntar sig något av ett så pass stukat lag.

Sammantaget gör detta att jag tror på en tät och inte särskilt välspelad fotbollsmatch. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål till fina 2.05 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.05
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, torsdag 28 oktober 2021
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: