Speltips Halmstad – Sirius 27/9: Måltorka

Martin Efvergren Publicerat: 27 september 2021

Ett Halmstad med måltorka tar emot ett Sirius på uppgång i den 21:a omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 27 september med avspark kl 19.00 på Örjans Vall.

Halmstad – Sirius

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Halmstads BK har levt på sin starka defensiv genom hela säsongen, men nu har deras skrala offensiva produktion börjat straffa sig. Man har bara tagit en poäng på de fyra senaste matcherna och gått mållösa från samtliga dessa matcher. Det ger att man, med en tredjedel kvar av Allsvenskan, endast är tre poäng ovanför kvalplatsen.

HBK har den iögonfallande målsnåla målskillnaden på 13 gjorda mål och 17 insläppta på 20 spelade matcher. Endast Mjällby är i närheten av de låga siffrorna och det var därför föga förvånande att deras möte i torsdags slutade 0-0.

Inför den matchen hade Halmstad tre raka förluster mot Varberg, IFK Göteborg och Kalmar. I den bemärkelsen var det ett steg i rätt riktning att man lyckades ta en poäng borta mot ett Mjällby på uppgång. Men oförmågan att göra mål är fortsatt ett orosmoln när serien nu börjar dra ihop sig.

De problemen har inte Sirius som haft en stigande formkurva under en längre tid. Inför hemmamötet mot IFK Norrköping senast stod man på tre raka segrar, men där bröts den sviten då bortalaget vann med 4-2.

Dessförinnan hade man besegrat Djurgården, Östersund och Degerfors. I tabellen har man därmed rört sig uppåt mot mittenskiktet och man står på 26 poäng inför den här omgången.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Otroligt målsnåla HBK

Magnus Haglunds strategi för att hålla Halmstad kvar i Allsvenskan den här säsongen har varit tydlig hela vägen. På klassiskt HBK-vis har man bygg laget bakifrån med en välorganiserad defensiv och ett hårt arbetande kollektiv.

Även om man aldrig nått några höga toppar har sett väldigt stabilt ut och lägstanivån har hela tiden varit hög. Men med den senaste tidens resultat prövas man nu på allvar för första gången då man har hamnat i säsongens första riktiga formsvacka.

Till HBK:s försvar hör emellertid att man har spelat på bortaplan i tre av de fyra senaste matcherna. Hemma på Örjans Vall är man starka och nu ställs man mot ett Sirius som trivs bättre på konstgräs.

Ser vi till formen är det dock, utan tvekan, fördel Sirius. De har stått för en väldigt fin fotboll som kanske inte varit den effektivaste men som den senaste tiden börjat ge resultat i form av segrar.

Halmstads målsnålhet är svår att komma runt vad gäller spelmöjligheterna på den här matchen. De har alltså inte gjort mål på 4 raka matcher och i 12 av de 13 senaste seriematcherna har det gjorts under 2.5 mål. Senast Sirius och Halmstad möttes, i våras, vann Sirius hemma med 1-0.

Sirius är ett mer offensivt balanserat lag och det blev väldigt många mål senast mot Norrköping. Men i 5 av deras 7 senaste matcher har det gjorts under 2.5 mål.

Det gör att vi har väldigt god anledning att tro att även den här matchen kommer bli målsnål. Mitt spel blir därför att det kommer göras under 2.5 mål till 1.74 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.74
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, måndag 27 september 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: