Speltips Halmstad – Värnamo 15/7: Intressant möte

Axel Sjödin Publicerat: 15 juli 2023

Halmstad välkomnar Värnamo till Örjans vall för den allsvenska omgångens första möte under lördagseftermiddagen.

Halmstad - Värnamo

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

På lördag får vi följa ett intressant möte mellan två rätt starka mindre lag som båda har gjort det bra under säsongens första hälft. Halmstad är såklart det lag som har imponerat mest då de inför omgången ligger på femte plats i tabellen, vilket är otroligt starkt. Man ska dock inte räkna bort Värnamo som har börjat komma igång på senare tid efter en svag inledning på säsongen.

HBK kommer senast från en väldigt tung seger borta mot Norrköping, vilket innebar att de kunde hålla undan Peking i tabellen och ta sig förbi Kalmar. Det var en jämn match hela vägen, men hela andra halvlek präglades av Marco Lunds röda kort som han drog på sig i slutet av första.

Därefter tog det inte lång tid innan Viktor Granath återigen var framme och gav Halmstad ledningen genom att styra in ett inlägg med huvudet. Norrköping kvitterade dock i matchminut 81, men Halmstad kunde säkra alla poäng genom Naeem Mohammed på tilläggstid.

Det är inte alltid någon bländande fotboll som Halmstad bjuder på, men i år har de betydligt mer spets än vad de hade i deras senaste allsvenska sejour, samtidigt som de fortsatt är rätt stabila defensivt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Värnamo spelar sitt eget spel

Gästande Värnamo vågar betydligt mer i sitt spel än sina motståndare på lördag. De är ett lag som gärna vill ha bollen och vill spela sitt eget spel, vilket de har gjort förvånansvärt bra under senare tid. Inledningsvis hade de en del bekymmer, men Kim Hellberg verkar nu ha fått pusselbitarna på plats, vilket har lyft spelare som Gustav Engvall och Simon Thern. Deras första mål mot Djurgården senast är ett lysande exempel på duons offensiva kvalitet.

Spelmässigt har de sett bra ut även om resultaten inte alltid har gått deras väg. De bör i alla fall ha tillräckligt med kvalitet för att undvika att bli neddragna i den oerhört spännande bottenstriden i år.

Matchen känns på förhand väldigt öppen, Halmstad var inledningsvis väldigt starka hemma, men har nu faktiskt bara en seger på deras fem senaste möten på Örjans vall och gräsunderlaget lär inte vara någon större fördel mot just Värnamo. HBK har faktiskt inte lyckats göra mål på fyra raka hemmamatcher, men har trots det kryssat två av dem. Jag lutar åt ett underspel här också då det förmodligen lär bli mycket kamp om bollen. För 1.76 gånger pengarna hos Coolbet hittar ni spelet på under 2,5 mål.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.76
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, lördag 15 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+