Speltips Hammarby – AIK 15/5: Derby och seriefinal

Axel Sjödin Publicerat: 15 maj 2022

På söndag bjuds vi på en riktigt fin match då det är både Stockholmsderby och seriefinal när Hammarby ställs mot AIK på Tele2.

Hammarby - AIK

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Utöver derbyprestige så ligger även serieledningen i potten då Hammarby och AIK drabbar samman på Tele2 under söndagseftermiddagen. Hammarby inledde säsongen klart starkast men har tappat lite nu och har blivit omkörda av ett AIK med fem raka vinster i bagaget.

Hammarby inledde som bekant säsongen med fem raka vinster och har tveklöst tagit ett steg i rätt riktning under Martí Cifuentes ledning. Den fina sviten bröts hemma mot Malmö för två omgångar sedan genom ett mållöst kryss, vilket inte alls är något dåligt resultat. Att de kunde hålla nollan mot Malmö är snarare ett gott betyg och det befäster ytterligare Hammarbys spelmässiga förändring sedan i fjol.

Men matchen mot Kalmar i den senaste omgången är det svårt att plocka med särskilt många positiva delar från. Henrik Rydströms Kalmar kunde i stort sett stänga ned Hammarbys offensiv helt och hållet med en väldigt effektiv press, samtidigt som de i sin tur var bolltrygga nog att spela sig förbi Hammarbys press.

Underlaget kan säkert ha spelat roll i förlusten, men Hammarby stod svarslösa mot Rydströms matchplan där och då. Bajen behöver verkligen en vinst mot ett storlag som AIK för att bevisa att de klarar av att slå topplagen. Det är såklart en förutsättning om de ska kunna utmana om guldet som det har varit mycket snack om.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AIK har verkligen imponerat

Ett lag som inte behöver bevisa något i stormatcher är AIK som redan har tagit flera tunga trepoängare mot toppmotstånd. Inledningsvis så såg det inte helt övertygande ut när de förlorade mot Häcken med 2-4 och Malmö med 0-3, men under den senaste månaden har de verkligen täppt till defensiven och trepoängarna har håvats in.

De sju tidigare nämnda insläppta målen fick många att höja på ögonbrynen, men det är också de sju enda de har släppt in fortfarande. Backlinjen börjar se sådär ruskigt stabil ut som den gjorde under fjolåret och fem raka hållna nollor talar sitt tydliga språk.

På hemmaplan är de ruskigt starka och har besegrat Djurgården, IFK Göteborg och Malmö där inom loppet av några veckor. Jämfört med tidigare år så har de också visat prov på att de kan mer än att bara backa hem. Mot Göteborg styrde de matchen och borde ha kunnat få med sig mer än bara 1-0.

Frågan är nu bara om de kan göra samma sak på Tele2 som de kan på Friends. Den rutinen AIK besitter är alltid väldigt tacksamt att ha i ett derby. Hammarby är favoriter hos spelbolagen och därmed tycker jag att spelvärdet absolut finns hos AIK som har varit i väldigt fin form. När dubbelchansen X2 går att hitta för 1.70 hos Expekt så är det svårt att motstå med tanke på AIK:s derbyfacit.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 1.70
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: