Speltips Hammarby – AIK 3/9: Stockholmsderby

Axel Sjödin Publicerat: 2 september 2023

På söndagseftermiddagen väntar ett efterlängtat Stockholmsderby mellan Hammarby och AIK på Tele2.

Hammarby - AIK

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Medan Hammarby har tagit upp jakten på fjärdeplatsen så fortsätter AIK att slåss i bottenstriden. AIK har precis kommit upp på säker mark igen i och med segern mot Varberg, men nu gäller det att fortsätta plocka poäng för att hålla sig på rätt sida strecket – något Hammarby gladeligen lär försöka hindra dem från att göra.

Hammarby har stegvis blivit bättre och bättre under säsongen och verkar ha hittat formen lagom till derbyt. Med tio poäng på de fyra senaste matcherna har börjat cementera sig själva på den övre tabellhalvan och är kanske inte helt borträknade från att lyckas lägga beslag på fjärdeplatsen, som eventuellt kan innebära spel i Europa.

Senast stod de för en imponerande 3-0-seger på Strandvallen. Hammarby var klart bättre än ett Mjällby som fick stora problem med att skapa målchanser. Sedan dubbelmötet mot Twente, där Hammarby skiftade formation och tvingades försvara sig lågt, så har Bajen inte släppt in ett mål i ligaspelet i tre raka matcher.

Martí Cifuentes ska ha beröm för hur mycket han har fått detta Hammarby att växa under säsongen, och sättet han är villig att förändra spelet på. De känns som ett slagkraftigt lag igen och kommer inte att vara lätta att möta under den resterande delen av säsongen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

September blir viktigt för AIK

AIK fick med sig en livsviktig seger mot Varberg senast då de vann bottenmötet med klara 3-0. Ioannis Pittas blev tvåmålsskytt, vilket förmodligen var väldigt viktigt inför den sista tredjedelen av säsongen. Målskyttet har varit ett problem för AIK hela säsongen, men kan bara Pittas börja leverera så är mycket löst.

Gnaget har verkligen inte legat på latsidan under sommaren, och de kompletterade ett redan gediget antal nyförvärv med ytterligare två innan fönstret stängde. Den offensiva mittfältaren Bersant Celina har lånats in från Dijon och Benjamin Tiedemann har lånats in från Molde för att stärka upp försvaret. Bilal Hussein har däremot lämnat för spel i Hertha Berlin, vilket är ett tapp av en startspelare.

Trots en hög ambitionsnivå så har AIK inte riktigt höjt sig så mycket som de hade hoppats på, och det har bitvis sett ganska mediokert ut för lagets del. September kommer att bli väldigt viktigt med två derbyn och ett möte mot Degerfors efter uppehållet, och nu kommer bilden av AIK som ett bra lag i derbyn att sättas på prov. Mycket rutin har lämnat inför i år, men de vann trots allt mot ett naivt Bajen senast. Hammarby känns mer cyniska och stabila nu och jag tror att de kommer att kunna lösa en seger här. För 2.10 hos Bet365 spelar vi därmed på den raka ettan.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Hammarby vinner
Odds: 2.10
Bolag: Bet365
Spelstopp: 15:00, söndag 3 september
TV: 
Stream:  TV4 Play, Discovery+