Speltips Hammarby – Degerfors 2/4: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 1 april 2023

På söndag så tar Hammarby emot Degerfors hemma på Tele2 Arena i allsvenskans premiäromgång.

Hammarby - Degerfors

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fjolårstrean tar emot det förväntade bottenlaget Degerfors i premiären och allt annat än en hemmaseger får ses som ett misslyckande för Hammarbys del. I vanlig ordning så lär det vara en publikfest under premiären och med tanke på att Häcken står för motståndet redan i nästa omgång så är det extra viktigt att få en bra start på säsongen.

Det har varit stor omsättning i truppen hos Bajen. Flera tongivande spelare från fjolåret har lämnat, bland annat Mohanad Jeahze, Darijan Bojanic, Gustav Ludwigson och det dyra nyförvärvet Veton Berisha. Men de har också förstärkt, framförallt i anfallet med August Mikkelsen och Viktor Djukanovic, som båda kan bli spännande spelare att följa.

Marti Cifuentes kommer att leda Hammarby ännu en säsong och med tanke på vad han lyckades åstadkomma redan under fjolåret så kommer det att bli väldigt intressant att se hur han kan bygga vidare på det i år. Bajen har inte alls varit lika skakiga under honom som man nästan kroniskt har varit under många år tidigare.

Med det sagt så lär det bli svårt att utmana i den absoluta toppen när de har sålt spelare på sättet de har gjort. De lyckades åtminstone behålla Nahir Besara, som även han ryktades bort ett tag, vilket var väldigt viktigt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Degerfors har lyckats störa flera storlag

Gästerna har på imponerande vis klarat sig kvar i allsvenskan efter att ha överlevt två raka bottenstrider, men lär återigen få kämpa nere i botten även i år. Med det sagt så är det många som tror att de klarar sig kvar ytterligare en säsong, trots att det i vanlig ordning har varit en del spelaromsättning under transferfönstret.

De har bland annat tappat Omar Faraj till AIK, och istället så får man sätta sitt hopp till att Dijan Vukojevic börjar leverera så som han gjorde i Norrby för ett par säsonger sedan. Han började komma igång något framåt slutet av säsongen sist, men kommer att behöva bära ett tyngre lass i år förmodligen.

Degerfors går i alla fall in med en tydlig matchplan och inga vanföreställningar om att man ska kunna utmana topplagen på deras eget spel. De var nära att slå ut Malmö ur cupen tidigare under säsongen, men de lyckades inte stå emot en sista intensiv press som gjorde att MFF kunde vända och vinna matchen i dess slutminuter.

Degerfors har haft det tufft mot Hammarby på senaste, men har visat många gånger om att topplagen inte kan slappna av mot dem. För 1.95 så spelar vi därmed på att båda lagen gör mål hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Hämta 1000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.95
Bolag: Bethard
Spelstopp: 15:00, söndag 2 april
TV:  kanalfem logo
Stream:  cmoresport logoDiscovery+