Speltips Hammarby – Djurgården 14/5: Stockholmsderby

Axel Sjödin Publicerat: 14 maj 2023

Det är två pressade lag som kliver in i söndagens Stockholmsderby mellan Hammarby och Djurgården.

Hammarby - Djurgården

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Den här säsongen kan mycket väl bli en ökenvandring på det sandiga Tele2 ifall det inte börjar vända snart för dessa två storklubbar. Sett till att Djurgården var guldfavoriter på förhand har de haft en svag säsongsöppning, men det är trots allt i Hammarby som det känns mest uppgivet efter sju inspelade poäng på de inledande sju omgångarna.

Vinterfönstret innebar en klar försvagning för Hammarbys del då de sålde av tunga namn utan att ersätta dem tillräckligt bra. De har många unga oprövade kort och på många positioner är de rakt av sämre än under fjolåret. Martí Cifuentes stod för en väldigt fin tränargärning under fjolåret, men har inte haft det lika lätt i år – särskilt då truppen är väldigt beroende av en sjuk Nahir Besara som inte har kunnat spela mycket hittills.

De blev utbuade av hemmapubliken efter ett mållöst kryss hemma mot Mjällby i den förra omgången och lär knappast kliva in med gott självförtroende i söndagens derby. Ifall de påminner alls om deras bedrövliga insats mot AIK kan läget förvärras snabbt, samtidigt som en derbyvinst kommer att ge Cifuentes lite arbetsro.

Mycket står på spel, men ännu har Hammarby inte visat att de klarar av att komma upp i den nivå som lär krävas för att vinna ett derby. Vi får se ifall de kan växla upp på söndag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgården har varit starka på Tele2

Djurgården har åtminstone visat upp en höjd som får en att tro att de bör kunna sig ur sin formsvacka snart. Truppmässigt är de ett av de klart starkaste lagen i serien och även om Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf inte riktigt har fått allt att stämma hittills så bör det lossna någon gång.

Det är på bortaplan de har haft stora problem hittills, med bara en poäng på fyra matcher, men på Tele2 har de tagit full pott på sina tre hemmamatcher. Det har varit starka kontraster mellan omgångarna. För två veckor sedan blev de totalt överkörda i andra halvlek borta mot Häcken, men mot Kalmar hemma i den senaste omgången såg det betydligt bättre ut. Joel Asoro var tillbaka och stod bakom två mål, samtidigt som det har börjat se lite mer stabilt ut i mittlåset med Marcus Danielson och Jesper Löfgren.

Djurgården känns snäppet vassare än Hammarby på Tele2, men överraskande nog så lutar spelbolagen aningen åt Hammarby. Bajen dras med en hel del skador och frågan är om Besara är helt hundraprocentig ännu. Den raka tvåan lockar i alla fall för 2.70 gånger pengarna hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner
Odds: 2.70
Bolag: Bet365
Spelstopp: 15:00, söndag 14 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+