Speltips Hammarby – Djurgården 4/10: Slaget om stan!

Martin Efvergren Publicerat: 3 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Drömmen om Europa och sannolikt också drömmen SM-guld har gått om intet för de här båda lagen. Kvar finns en nästan lika viktig ”titel” och den handlar om att bli bäst i stan. De här derbyna brukar nästan alltid bli målrika och det finns god anledning att tro att det kommer bli så igen.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Hammarby har en match mer spelad men inför det här derbyt står de och Djurgården på samma poäng. Båda har samlat ihop 32 poäng, vilket innebär att man är 12 poäng efter ledande Malmö FF. I praktiken innebär det att guldchansen är borta för båda de här guldaspirerande lagen.

Lägger vi till att deras ambitioner om ett vidare avancemang i Europa-spelet också har grusats så kan vi konstatera att läget nog inte är på topp i någon av klubbarna. Hammarby fick alldeles nyligen stryk av AIK med 3-0 och Djurgården har inte vunnit på fem raka allsvenska matcher.

Samtidigt är man bara fyra poäng ifrån en topp-3-placering och framförallt så är det här en match om en ”titel” som, enligt vissa supportrar, är nästan lika viktig som ett SM-guld: att bli bäst i stan.

Inget av lagen är dock i toppslag. För Bajens del blev det i alla fall seger i senaste matchen mot Falkenberg där man vann med 3-1. Djurgården har haft en del skadebekymmer på mittbackssidan och i förlusten mot Norrköping senast startade Jonathan Augustinsson som mittback. Erik Berg saknas även till den här matchen men Jesper Nyholm kan vara spelklar.

En målrik historia

Djurgården och Hammarby delar, förutom hemmaarena, även en säsong där man inte riktigt fått det att flyga. Man står alltså på samma poäng inför den här matchen och man har fortsatt häng på toppen men frågan är om man har förmågan att hitta den extra växel som hittills lyst med sin frånvaro.

Förutsättningarna inför det här derbyt är hursomhelst otroligt jämna. Djurgården har den något sämre formen sett till det poängmässiga den senaste tiden men har också en match mindre spelad och därtill en bättre målskillnad i kraft av att man har släppt in färre mål än Hammarby.

Vad gäller inbördes möten är det fördel Bajen då man har vunnit de tre senaste derbymatcherna mot Djurgården med 2-1. Ett annat intressant mönster är att de här matcherna brukar bli relativt målrika. I 12 av de 13 senaste mötena har det blivit över 2.5 mål.

Hammarbys offensiv är inte vad den var under förra säsongen men man är fortsatt relativt målglada. I deras 11 senaste matcher har det gjorts över 2.5 mål.

Inget av lagen har någon direkt anledning att spela snålt och defensivt i den här matchen. Varken DIF eller Bajen skulle gå ifrån den här matchen med ett kryss och känna sig nöjda. Båda lagen vill sätta hög press, dominera och föra matcher och dessa förutsättningar sammantaget gör att det finns goda chanser till en målrik och underhållande matchbild.

Detta, samt ovan nämnda statistik, gör att det finns god anledning att tro att det kommer göras fler än 2.5 mål i det här slaget om att bli bäst i stan.
Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 1.83
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 14:30, söndag 4 oktober 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: