Speltips Hammarby – Elfsborg 13/8: Viktig stormatch

Axel Sjödin Publicerat: 13 augusti 2023

Serieledande Elfsborg ställs inför en tuff bortamatch mot Hammarby på Tele2 under söndagskvällen.

Hammarby - Elfsborg

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Elfsborg har Malmö hack i häl och är pressade att fortsätta leverera trepoängare för att inte bli omkörda i tabelltoppen. Båda lagen kommer från segrar i deras senaste ligamatcher och har varit i någorlunda god form under senare tid, vilket bäddar för ett spännande möte under söndagskvällen.

Förlusten borta mot Häcken för två omgångar sedan var ett bakslag med tanke på hur förutsättningarna i matchen såg ut, men Häcken borta är en match de har råd att förlora. Elfsborg studsade därefter snabbt tillbaka mot Sirius i nästföljande omgång, och även om spelet inte såg lika bra ut som vi har blivit vana vid så bärgades tre viktiga poäng. Det är precis sådana matcher man behöver vinna ifall man vill vara med i toppstriden.

Nu har de haft en vecka på sig att ladda upp inför söndagens tuffa bortamatch, vilket är deras svåraste match kvar på spelschemat under de kommande två månaderna. Tar Elfsborg tre poäng på Tele2 ska de ha goda chanser att konkurrera om titeln hela vägen.

Tidigare i veckan har de lånat in den unga isländska mittfältaren Andri Fannar Baldursson från Bologna för att ge lite bredd till mittfältet efter att de sålt André Römer till Midtjylland. Vi får se ifall det är en tänkt startspelare eller ej.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hammarby har inte mycket kvar att spela för

Bajen stod över förra omgången efter uttåget i Conference League-kvalet och har nu inte spelat match på tio dagar. Sett till den halvdana säsong Hammarby har haft i ligaspelet så får man ändå säga att de stod för en imponerande insats mot Twente, och att de mycket väl hade kunnat avancera ifall de hade marginalerna på sin sida. De hade flera lägen att ta ledningen i dubbelmötet hemma på Tele2, men det saknades lite skärpa i avsluten, och sådant straffar sig när man spelar ute i Europa.

Trots förlusten lär de säkerligen ha fått ett stärkt självförtroende efter insatsen mot Twente, även om det inte kommer att vara lika spännande att spela av en medioker säsong där Europaplatserna är utom räckhåll.

Hammarby har i alla fall tagit steg i rätt riktning under säsongen och Jusef Erabi har etablerat sig som en självklar nia längst fram med bra utvecklingspotential. Med en så pass ung trupp kunde de nog inte förvänta sig så mycket i år, men det lär komma i sinom tid.

Matchen mot Elfsborg lär hursomhelst inte bli lätt. Senast de båda lagen möttes i början av juli var Hammarby det spelförande laget, men det var Elfsborg som ganska säkert kunde vinna med 2-0 i Borås. Jag tror på ett liknande scenario här då boråsarna kommer att få gott om möjligheter att kontra mot ett Hammarby som gillar att ha boll. För 2.26 hos Coolbet spelar vi därmed på den raka tvåan.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Elfsborg vinner
Odds: 2.26
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 13 augusti
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+