Speltips Hammarby – Häcken 1/11: Toppstrid

Martin Efvergren Publicerat: 31 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Racet om Europaplatserna är ruggigt tight och den här drabbningen kan komma att bli väldigt avgörande. Hammarbys form ser bättre ut än Häckens men det här lär bli jämnt och sannolikt ganska målrikt.

  Rygga vårt speltips hos unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Hammarby ser ut att ha fått upp ångan lagom till den gastkramande jämna avslutningen av Allsvenskans toppstrid. Av de senaste fyra matcherna har man vunnit tre och kryssat en. Efter 25 spelade omgångar står man på 39 poäng vilket ger en sjätte plats i tabellen.

Det innebär att man är en poäng bakom Häcken, Elfsborg och Norrköping. BK Häcken har således ett minimalt försprång inför den här matchen men till skillnad från Hammarby så ser deras form vikande ut.

Visserligen hade man inte domslut och marginal på sin sida i den senaste omgången då man föll med 2-0 mot Djurgården (som därmed är två poäng före Häcken) men ser man till de tre senaste matcherna så har man inte fått med sig segern ifrån någon av dessa. I de två föregående matcherna spelade man 2-2 mot Mjällby samt 0-0 mot Helsingborg.

Minst 3 mål i de 14 senaste matcherna

Många gånger har känslan av att det har lossnat för Hammarby infunnit sig den här säsongerna och de gångerna, när det har sett som ljusast ut, har det blivit platt fall.

Men även om guldsatsande Bajens säsong är något av en besvikelse så är man fortsatt med i racet om en topp-3-placering. Och det beror förstås på att samtliga topplag (förutom Malmö FF) har haft en liknande problematik.

Det har gjort årets säsong av Allsvenskan särskilt svårbedömd då trenderna varit svåranalyserade och de flesta lag har blandat och gett. Prestationerna har pendlat mycket ifrån match till match och med det i beaktning blir det svårt att förutspå en vinnare i det här mötet.

Hammarby har varit mindre målglada den här säsongen jämfört med vad vi vant oss vid under Stefan Billborns ledning. Men likväl har det gjorts fler än 2.5 mål i deras 14 senaste matcher.

Hammarbys offensiv har också sett väldigt vass ut i de 2 senaste matcherna då man totalt gjort 7 mål. Och en fungerande offensiv lär krävas för att bryta ner Häcken som generellt släpper in få mål.

Den senaste tiden har dock Häckens försvarsspel sett mindre ogenomträngligt ut och jag har svårt att se att Bajen kommer gå mållösa från den här matchen.

Samtidigt lär Häcken vara revanschsugna efter förlusten mot DIF senast och Hammarby håller sällan nollan. Hammarby har släppt in mål i de 7 senaste matcherna och det tror jag att man kommer att göra även här.

Sammantaget ger dessa faktorer god anledning att tro på en match med minst ett par mål. Spelet blir således att båda lagen kommer näta samt att det totalt görs fler än 2.5 mål.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kronor freebet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 1.89
Spelstopp: 17:30, söndag 1 november 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: