Speltips Hammarby – Halmstad 4/7: Oförtjänt favoritskap

Axel Sjödin Publicerat: 4 juli 2021

Hammarby behöver få en bra start efter sommaruppehållet när de välkomnar Halmstad upp till Stockholm.

Hammarby - Halmstad

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hammarby har lämnat mer att önska från sin säsongsinledning och man befinner sig i nuläget på åttonde plats där man även avslutade förra säsongen. Med elva poäng efter åtta omgångar så fick det räcka för Stefan Billborns del, trots att laget i hans sista match på tränarbänken vann sin första titel på 20 år och deras första cuptitel i klubbens historia.

För den som såg matchen mot Kalmar i den sista omgången innan uppehållet behöver man i alla fall inte motivera närmre varför klubbledningen bestämde sig för ett tränarbyte. Spelet de visade upp där var fruktansvärt dåligt och oinspirerat, men många hade nog ändå trott att titeln skulle innebära en ny chans för Billborn.

Nu är de i alla fall tillbaka efter uppehållet med Milos Milojevic vid rodret, en tränare som många svenska klubbar drog i under uppehållet. Milojevic som nu senast har varit assisterande tränare till den gamle Lazio- och Interlegendaren Dejan Stankovic i Röda Stjärnan har fått en bra start med tre vinster i de träningsmatcher som lett upp till omstarten av Allsvenskan.

Det är inget fel på Hammarbys spelarmaterial och kan Milojevic få pusselbitarna på rätt plats så kan de mycket väl vara med och hota i toppen. Första testet blir nu mot Halmstad inför 7 000 hemmasupportrar.

Räkna inte bort Halmstad

Halmstad har varit en lurig motståndare hittills och har lyckats plocka ett par överraskande skalper under säsongsinledningen. De befinner sig i nuläget på en elfteplats, två poäng bakom Hammarby och kommer alltså att segla förbi Bajen i tabellen vid eventuell vinst här.

Som tur är för Hammarbys del så har Halmstad inte varit särskilt vassa på bortaplan såhär långt och tre av fyra bortamöten har varit förluster för Magnus Haglunds mannar. I senaste bortamatchen lyckades de dock besegra Elfsborg med 3-2 på Borås Arena, vilket verkligen är imponerande och ännu ett kvitto på att släkten är värst.

Halmstad tillhör de lag som det inför säsongen diskuterades om i bottenstriden, men hittills har de sett ut att kunna ha lite högre ambitioner än så. Under Haglunds ledning har de sett defensivt stabila ut samtidigt som de haft raka och snabba omställningar. De spelar till sitt spelarmaterial på ett bra sätt och inget lag kan nog riktigt slappna av när de möter HBK.

Det är frestande att tänka att Hammarby kommer vara pånyttfödda efter uppehållet med sin nya tränare och supportrar på arenan, men än har vi inte fått något bevisat och Halmstad har också vunnit båda sina träningsmatcher om man nu tycker det ska väga in. Det är svårt att veta vilket Hammarby vi kommer att få se, men av det vi vet hittills så ligger spelvärdet på bortalaget. No Account Bet erbjuder 2.10 gånger pengarna för dubbelchans X2 här, vilket blir vårt spel.

  Rygga spelet hos No Account Bet – Hämta 100 kr bonus omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 2.10
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 17:30
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: