Speltips Hammarby – IFK Göteborg 23/9: Nytt ångestmöte

Simon Pålsson Publicerat: 23 september 2021

IFK Göteborg såg håglösa ut senast och spelar nu en av säsongens svåraste bortamatcher när Hammarby väntar på Tele2 Arena.

Hammarby - IFK Göteborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

För två veckor sedan tog IFK Göteborg en tung vinst hemma mot Halmstads BK med 2-0 och det var en hel del optimister kring den klassiska storklubben som menade på att det var vinsten som behövdes för att lämna bottenstriden bakom sig.

Det fanns också supportrarna, tyckare och andra kring den allsvenska fotbollen som trodde att IFK Göteborg nu sakta men säkert skulle vända på den negativa utvecklingen som varit under säsongen.

Men för bara ett par dagar sedan åkte IFK Göteborg upp till Solna och fick 3-1 i baken borta mot AIK, i en match som kändes avgjord efter en kvart. Då hade AIK redan skaffat sig en tvåmålsledning och var det överlägset bästa laget.

Efter det reste sig i för sig IFK Göteborg en hel del, men det var aldrig nära att bli poäng och matchen slutade med 3-1-förlust som sagt.

Det gör att IFK Göteborg åter är i ett prekärt läge i den allsvenska tabellen. I för sig är man elva av 16 lag, men det är så pass tight att det bara är fem poäng ner till en kvalplats. En förlust borta mot Hammarby samtidigt som övriga resultat går på ett annat sätt kan göra att IFK Göteborg halkar ner en placering, men framför allt kan det göra att man närmar sig kvalplatsen.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hammarby har fördel på hemmaplan

I den senaste allsvenska omgången tog Hammarby en välbehövlig trepoängare mot Varberg, men det var sannerligen inte ett helt rättvist resultat med tanke på hur matchens enda mål föll. Det var klar offside på Astrit Selmani när han tryckte in 1-0. Ett huvudlöst beslut från den assisterande domaren, men det tackar Bajen såklart för.

Efter den tunga derbyförlusten mot Djurgården var vinsten mot Varberg välbehövlig, som sagt, och känslan är att den också kan vända den lite deppigare känslan runt laget.

Samtidigt har man två spelmässigt svaga matcher bakom sig, men nu ska man möta ett IFK Göteborg som inte har samma vana vid att spela på konstgräs. Deras tongivande spelare, då främst Marcus Berg, är inte heller särskilt glada för att spela på det plastbaserade underlaget.

Därför kan jag inte se hur IFK Göteborg ska kunna ta poäng här, ärligt talat. I mina ögon har man inte en backlinje, då främst centralt, som ska kunna hinna med Hammarbys offensiv om man sätter den fart som man brukar.

Hammarby vinner spelas till 1.97 gånger såsen hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Hammarby vinner
Odds: 1.97
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, torsdag 23 september 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: