Speltips Hammarby – Kalmar 16/7: Formsvaga gäster

Axel Sjödin Publicerat: 15 juli 2023

Kalmar jagar fortfarande sin första vinst sedan återstarten då de gästar Hammarby på Tele2 under söndagseftermiddagen.

Hammarby - Kalmar

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Även om det skiljer fyra placeringar mellan Kalmar på sjätte- och Hammarby på tiondeplats så är det bara tre poäng mellan de båda lagen. Hammarby kan således stänga gapet upp till smålänningarna ifall de lyckas ta ytterligare en vinst nu på söndag.

Hammarby kliver in på Tele2 som klara favoriter mot gästande Kalmar, trots att det är mycket som inte riktigt har fungerat som de på förhand hade önskat för Stockholmsklubbens del. Derbyvinst mot Djurgården till trots så var slutet av vårsäsongen fylld av motgångar för Bajens del, och rykten kring Martí Cifuentes eventuella avgång har florerat under hela uppehållet.

Men saker och ting vänder snabbt i fotboll, och efter en tung bortaseger mot Sirius senast så känns energin kring klubben helt annorlunda. Innan den senaste omgångens match så var derbyvinsten en av bara två segrar på de nio senaste omgångarna, vilket är talande för hur det har sett ut. Avsaknaden av en klar nia har varit ett problem, och även om det knappast kan påstås vara löst så har den unge Jusef Erabi åtminstone klivit fram och gjort två mål i deras tre senaste matcher och han lär få chansen igen på söndag.

Då både August Mikkelsen och Bubacarr Trawally är skadade behöver han bära ett tungt lass trots sin ringa ålder. Loret Sadiku utgick också skadad i det senaste mötet mot Sirius, vilket är ett tungt avbräck för Bajen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kalmar har sett svaga ut sedan omstarten

Kvalspelet i Conference League börjar närma sig för Kalmar, men ännu har de två matcher kvar i allsvenskan att klara av innan det är dags. Formen har varit lite sviktande under senare tid, men kan de få med sig ett bra resultat hem från Stockholm lär det innebära en rejäl skjuts för självförtroendet.

I den första omgången efter återstarten lyckades de med andan i halsen få med sig ett oavgjort resultat borta mot Mjällby, som brände väldigt många klara lägen. Elfsborg var dock betydligt mer kliniska när Kalmar återigen bjöd på för många målchanser, vilket resulterade i en förnedrande 0-4-förlust i Borås senast.

Det har inte sett bra ut för Kalmars del i juli helt enkelt, och de har skapat väldigt lite samtidigt som de har haft uppenbara defensiva problem. Även om Hammarby knappast har imponerat så har det märkts av en försiktigt uppåtgående trend och ifall Kalmar fortsätter att spela som de gjort senast så pekar mycket på en hemmaseger. Smålänningarna får dessutom klara sig utan Ricardo Friedrich som drog på sig rött senast, och därmed spelar vi på den raka ettan för 1.87 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Hammarby vinner
Odds: 1.87
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, söndag 16 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+