Speltips Hammarby – Kalmar 30/8: Oväntat målsnålt

Martin Efvergren Publicerat: 25 augusti 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är ett pressat läge för Nanne Bergstrand då han återbesöker Tele2 Arena. Kalmar delar sistaplatsen i tabellen och lär behöva höja sig rejält för att knipa någon poäng mot Hammarby. En hel del pekar mot att det här kommer bli mer målsnålt än förväntat.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Kalmar FF föll ihop rejält de sista tio minuterna hemma mot Mjällby senast. Fram till den 84:e minuten var ställningen 1-1 och när slutsignalen ljöd var slutsiffrorna 1-4 till bortalagets fördel. Det var en relativt jämn, men inte så välspelad, match fram till dess men att rasa samman på det sättet är aldrig ett gott tecken eller en skön känsla att ta med sig.

Kalmar, som såg så lovande ut under försäsong och Svenska cupen, har efter 17 omgångar bara skrapat ihop 13 poäng och läget börjar nu bli pressat för Nanne Bergstrand och hans manskap.

Bergstrand gavs uppdraget att leda laget i syfte att skapa stabilitet och för att undvika dessa bottenstrider som man varit delaktiga i de senaste åren. Hans fokus låg också på att utveckla offensiven men än så länge har man bara gjort 18 mål och samtidigt släppt in hela 29.

Allt är dock inte frid och fröjd i guldsatsande Hammarby heller. I torsdags svarade man visserligen för en övertygande insats i Europa League-kvalet då man besegrade Puskas Akademia med 3-0 men kvaliteten på det sjukdomsdrabbade motståndet var inte av högsta klass.

I Allsvenskan kommer man från en ganska svag prestation då man föll med 3-1 borta mot Sirius. Ett tungt nederlag då man såg ut att vara på väg uppåt med sin nya 3-5-2-formation som givit segrar mot Djurgården och Norrköping samt ett kryss mot Elfsborg. I torsdags återgick man dock till en fyrbackslinje och det återstår att se hur Billborn väljer formera sitt lag i den här matchen.

Båda lagen fick varsin spelare utvisade i senaste omgången vilket gör att Dennis Widgren och Sebastian Ring inte är tillgängliga till den här matchen.

Hammarbys offensiv har underlevererat

Det är sannolikt inte total harmoni i något av de här lagen då ingen av dem har levt upp till förväntningarna inför säsongen. Men att läget bör vara mer pressat i Kalmar-lägret kan man nog konstatera med tanke på tabelläget och allt vad det innebär.

I veckan har Kalmar förstärkt laget då man lånat in anfallaren Mayron George från Midtjylland som bör kunna tillföra en hel del och det är inte otänkbart att han går in direkt från start här. Hammarby har också de förstärkt laget i och med förlängningen av Muamer Tankovics kontrakt samt värvningen av Mjällbys vänsterback Muhamar Jeahze som båda startade i EL-kvalmatchen i torsdags.

Hammarby är stora favoriter i den här matchen enligt oddssättarna, kanske för stora med tanke på vad man har presterat så här långt. Framförallt har man inte varit i närheten av den offensiv man stod för förra säsongen. Totalt har man bara gjort 21 mål på 17 matcher och Kalmar lär fokusera på att försöka försvara och gneta sig till poäng i den här matchen.

Oddssättarna är också inne på att det kommer göras många mål i den här matchen, vilket förmodligen främst bygger på att Kalmar in en hel del mål den här säsongen. Men här tror jag att bortalaget kommer att vara väldigt noggranna i sin defensiv samtidigt som Hammarbys offensiv inte har rosat marknaden den här säsongen.

Dessa faktorer gör att jag finner ett klart spelvärde i att det här kommer bli en relativt målsnål historia.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 100% bonus upp till 100kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1.78
Bolag: Unibet
Spelstopp: 17:30, söndag 30 augusti
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo