Speltips Hammarby – Malmö 17/9: Toppmöte

Axel Sjödin Publicerat: 16 september 2023

Hammarby och Malmö drabbar samman i ett intressant stormöte på Tele2 på söndagseftermiddagen.

Hammarby - Malmö

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Malmö kliver in som favoriter på Tele2, men det är definitivt hemmalaget som har sett hetast ut under de senaste veckorna. Både Elfsborg och Häcken har snubblat och slarvat bort matcher i toppstriden på senare tid, men Malmö har inte kunnat ta chansen att återta serieledningen, istället har Djurgården och Hammarby börjat närma sig topptrion.

Att MFF bara har lyckats vinna en av sina fyra senaste matcher duger inte för ett guldjagande lag. Numera känns det Malmö, som såg snudd på oslagbara ut i våras, väldigt avlägset. I den senaste matchen lyckades de förvisso stå för en sen upphämtning, men det var formstarka IFK Göteborg som gjorde både ett- och två-noll i en match som Malmö verkligen borde vinna ifall de ska kunna gå för guld. Istället slutade matchen 2-2, vilket lär ha känts som en förlust för båda lagen.

Skadelistan börjar se rätt jobbig ut för Rydströms del också, Anders Christiansen är borta sedan tidigare, och Anton Tinnerholm likaså. Otto Rosengren och Gabriel Busanello missade matchen mot Blåvitt på grund av skada och är tveksamma här, samtidigt som Sergio Peña är avstängd inför omgången. Nu har Rydström haft två veckor på sig att arbeta med lagets problem, men frågan är om de lyckas ta tre poäng mot ett formstarkt Bajen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hammarby har väldigt fin form

Ett annat lag som har stått för en drastisk förändring under säsongen är Hammarby. Det något mer defensiva spelsystemet som de tog sig an Twente med har bevisligen fungerat väldigt bra även i ligaspelet, och i dagsläget är Bajen seriens mest formstarka lag.

På de fem senaste matcherna har Hammarby lyckats ta hela 13 poäng, och det har varit mot tufft motstånd dessutom. Norrköping, Elfsborg och AIK har alla besegrats och derbysegern har de kunnat njuta av under hela landslagsuppehållet. Det kommer fortsatt att vara svårt för Bajen att slå sig in bland toppositionerna, de har fortfarande hela fem poäng upp till Djurgården på fjärde plats, men fortsätter de såhär så är ingenting omöjligt.

Hammarby lär vara väldigt sugna på att trycka dit Malmö, och har haft ett bra facit hemma på Tele2 mot den skånska storklubben. MFF hade bevisligen bekymmer med Blåvitts omställningsspel senast och med flera defensiva alternativ borta från startelvan så kan de mycket väl få problem även mot Hammarby.

Oddsen är något snedvridna i mitt tycke, och Hammarby känns lite underskattade inför mötet. Vi spelar därmed på att Hammarby vinner, med pengarna tillbaka vid oavgjort, för 2.21 gånger insatsen hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Hammarby – Draw no bet
Odds: 2.21
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 17 september
TV: 
Stream:  TV4 Play, Discovery+