Speltips Hammarby – Malmö 2/5: Toppmöte

Martin Efvergren Publicerat: 2 maj 2022

Hammarby står på full pott inför mötet mot de regerande mästarna Malmö FF i den sjätte omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 2 maj 2022 med avspark kl 19.10.

Hammarby – Malmö

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hammarby IF och Marti Cifuentes har fått en riktig drömstart på säsongen. Om vi inkluderar Svenska Cupen så har nu spanjoren lett laget i tio tävlingsmatcher och man har vunnit samtliga, varav flertalet med god marginal.

Nu ställs man så mot tuffast tänkbara motstånd då Malmö FF gästar på måndagskvällen. Inför den här sjätte omgången av Allsvenskan är det också de här båda lagen som har tagit flest poäng.

Hammarby har alltså gått rent och än så länge har man inte visat på några uppenbara svagheter. Man har med sina 13 mål gjort klart flest av alla lag och man kommer från tre raka matcher där man har hållit nollan. Förra måndagen tog man en övertygande 3-0-seger borta mot Sirius och dessförinnan gjorde man vad som krävdes för att få med sig 1-0 från Degerfors.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Hammarby

Malmö FF har också sett stabila ut bakåt och har endast släppt in ett mål totalt efter fem matcher i Allsvenskan. De har dock tappat poäng i två av dessa då man kryssat hemma mot Elfsborg samt i bortamötet mot Värnamo.

Offensivt har MFF inte briljerat, men insatsen mot IFK Göteborg senast var ett steg framåt. Milos Milojevic valde då att ändra om till ett 3-4-2-1-system vilket såg intressant. Man dominerade händelserna stort men vann till slut ändå bara med 1-0.

På tal om Milojevic så blir han förstås en huvudfigur inför den här matchen och sannolikt lär han inte mötas av applåder när han nu återvänder till Tele2 Arena.

En annan oundviklig faktor är Malmö FF:s svaga facit på den här arenan. När de möttes här förra säsongen vann Hammarby med 2-1. Faktum är att MFF inte har lyckats besegra Bajen på bortaplan på de fem senaste försöken.

Hammarby har visserligen haft ett enklare spelschema än Malmö, men deras spel har sett mer övertygande ut. Därtill har de den här hemmaplansfördelen som inte går att komma runt. Det gör att jag håller Hammarby som favoriter här.

Jag räknar med att det här kommer att bli en intensiv och välspelad match där jag tror att Bajen har goda chanser att ta kommandot. Hemmastödet, underlaget, historiken och formen talar till deras fördel. Mitt spel blir Hammarby 0 (asian handicap) till 1.74 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Hammarby 0 (asian)
Odds: 1.74
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:10, måndag 2 maj 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: