Speltips Hammarby – Malmö 22/11: Försvagat mästarlag

Martin Efvergren Publicerat: 21 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Förutsättningarna är en aning speciella då Hammarby tar sig an de nyblivna mästarna Malmö FF på söndagskvällen. Det mesta talar till hemmalagets fördel men framförallt tror jag på en relativt målrik match.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Gäller nya kunder hos 888sport.

Med tre omgångar kvar att spela av Allsvenskan står det redan klart att Malmö FF är svenska mästare. Den striden lever inte men för Hammarbys del finns fortfarande chansen att nå en topp-3-placering, vilket innebär chans till spel i Europa nästa säsong.

Senaste insatsen i Allsvenskan då man föll med 5-2 borta mot Varberg gjorde dock att avståndet uppåt ökade. Efter 27 spelade matcher står man på 40 poäng, vilket är 4 poäng bakom trean Häcken.

Även om utvisningen på Mohanad Jeahze i slutet av första halvlek till viss del ursäktar förlusten senast så var det ändå en insats som var symptomatisk för Hammarbys säsong. Inför den matchen var man obesegrade i fem raka matcher men förmågan att leverera i match efter match under längre tid har saknats genomgående.

Nu har man dock fått en gyllne chans att besegra ett Malmö FF som, om guldstriden fortfarande levde, sannolikt hade varit en betydligt svårare motståndare. Men framförallt så innebar guldfirandet att halva truppen (enligt rapporter) ska ha blivit corona-smittade.

Det återstår att se vad för elva som Jon Dahl Tomasson kan ställa på benen i den här matchen men det kommer med stor säkerhet vara en betydligt mindre meriterad sådan.

Ett svårbedömt MFF

Det här är en match som Hammarby måste vinna och omständigheterna gör att man är klara favoriter enligt oddssättarna.

Malmö FF är förstås svårbedömt men vi vet att deras trupp är bred och att man står väl rustade på juniorsidan. Man kan mycket väl tänka sig att det är ett väldigt motiverat MFF bestående av reserver och akademispelare som ser den här matchen som deras stora chans att visa upp sig.

Oavsett så är det här förstås en match som Hammarby bör vinna men det är svårt att ta någonting för givet när det gäller Bajen den här säsongen. Vad vi vet är dock att det ofta blir målrikt. Även om offensiven inte levererar som förra säsongen så kan vi konstatera att det har gjorts över 2.5 mål i 15 av de 17 senaste matcherna som Hammarby har spelat.

Med största sannolikhet kommer vi få se ett hemmalag som tar tag i taktpinnen och som kommer att dominera bollinnehavet här. Med stor sannolikhet kommer vi se ett ungdomligt, hårt arbetande Malmö som inte har någonting att förlora och som lär vilja göra mer än att bara försvara sig.

Förutsättningar ger att det finns goda förutsättningar för en ganska öppen matchbild med ytor åt båda håll. Spelet blir därför att det kommer göras fler än 2.5 mål samt att båda lagen gör mål.

Hammarby – Malmö

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.

Jämför odds: