Speltips Hammarby – Mjällby 17/4: Utklassning

Simon Pålsson Publicerat: 16 april 2021

Mjällby AIF kan mycket väl bli ett svårslaget lag även den här säsongen, men borta mot Hammarby har man ingen chans den 17 april 2021.

Hammarby - Mjällby AIF

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Den allsvenska premiäromgången var precis vad man hade hoppats på och det går inte att påstå annat än att den levde upp till redan högt ställda förväntningar direkt. Det tackar vi för, med tanke på hur länge man har längtat efter att det hela ska dra igång på allvar igen.

Den match som stack ut allra mest spelades allra först, den mellan Malmö FF och Hammarby. Då stod inte minst de regerande mästarna för en stark insats, men Bajen var bara minuter från att ta med sig en poäng hem till Södermalm. Men ett sent segermål för hemmalaget ställde till det.

Å andra sidan fanns det vissa tendenser som lockade med Hammarbys spel och för egen del är jag fortsatt imponerad av trion Amoo, Ludwigson och Selmani där framme. Det är spelare som kommer att göra mycket nytta den här säsongen.

Risken är också att Mjällby AIF får erfara det här den hårda vägen. Nu spelar man i det som blir Hammarbys hemmapremiär, på plast som underlag, och med ett spelsätt som kanske inte riktigt har satt sig än. Den nye tränaren Christian Järdler vill att laget ska vara spelförande och det kan komma att kosta poäng i vissa lägen.

Ett sådant läge kan vara borta mot ett Hammarby som är som gjorda för att spela hemma på sitt snabba låtsasgräs på Tele2 Arena. Det är en konkurrensfördel som inte ska underskattas.

Hammarby går på knock

Med en härlig intensitet i spelet ställde Hammarby till problem för Malmö FF i premiären och det var trots allt mot Sveriges bästa lag, på ett annat underlag. Nu får man spela på hemmaplan, på sitt underlag och med revanschlusta i hela laget. Vad innebär det?

Jo, jag är ganska säker på att det innebär att Hammarby försöker gå på knock mot Mjällby AIF, för att inte ge motståndarna någon chans att göra ett bra resultat.

Mjällby AIF har en stark trupp, ett bra spelsätt och kommer med tiden nog att bli lika jobbiga att möta som förra året. Men man hade behövt vinna premiären mot Varberg. En riktigt blåsig premiärmatch på Listerlandet slutade mållöst, men det var Mjällby AIF som var närmast segern.

Om man ser nyktert på det är det inte borta mot Bajen som Mjällby AIF ska ta sina poäng och det tror jag inte heller att man gör.

Hammarby vinner spelas till 1,61 gånger såsen hos Betsson. Tro mig, det är troligen ett odds som kommer att sjunka som en sten under dagen.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Hammarby vinner
Odds: 1,61
Bolag: Betsson
Spelstopp: 15:00, lördag 17 april 2021
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: