Speltips Hammarby – Norrköping 30/7: Saknar spets

Axel Sjödin Publicerat: 30 juli 2023

På söndagen får vi följa ett intressant möte bakom toppen mellan Hammarby IF och ligafemman IFK Norrköping.

Hammarby - Norrköping

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Efter att ha börjat visa upp lovande tendenser så har Hammarby inom en kort period åkt på två tunga bakslag. Nu gäller det att snabbt ladda om batterierna inför ett spännande möte mot Norrköping på söndag. Även om det skiljer fyra placeringar mellan ligafemman Norrköping och niondeplacerade Hammarby så är det bara tre poäng som separerar dem, och Bajen har således chansen att stänga gapet vid vinst.

I och med de två raka vinsterna mot Sirius och Kalmar så såg Hammarby ut att vara på rätt väg igen efter en skakig vår. Jusef Erabi trädde fram som den klara centrala anfallaren efter mycket om och men, samtidigt som de kunde klättra i tabellen. Men sen kom en tung förlust mot Brommapojkarna där man snabbt påmindes om Bajens motiga säsong. En eventuell straffsituation hamnade i fokus efter matchen, men ett lag som Hammarby bör kunna prestera bättre spel än vad de gjorde oavsett.

Förlusten mot Twente i torsdags var mer förväntad, även om de lyckades hålla undan hela första halvlek och lyckades hålla dubbelmötet levande inför returen i Stockholm på torsdag. Då chanserna på en topp fyra-position i allsvenskan ser ganska bleka ut så lär det satsas fullt ut på torsdagens retur – att det roteras mot Peking känns därmed rätt troligt. Det har bara varit två dagars vila sedan den skandalomsusade bortaresan till Nederländerna och det blir kanske inte helt lätt att koppla bort Conference League-kvalet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Peking är bekväma med att backa hem

Norrköping stod som segrare senast dessa båda lag möttes i början av maj. Christoffer Nyman var den avgörande faktorn då han lyckades peta in två sena mål för att fastställa slutresultatet 2-0. Hammarby förde mycket av spelet då, och det lär nog se ungefär likadant ut nu då Glen Riddersholm uppenbart är väldigt bekväm med att låta motståndarna vara det bollförande laget.

Det har onekligen gått betydligt bättre för Norrköping den här säsongen jämfört med ifjol, men trots deras tabellposition kan man knappast påstå att de har övertygat. Utan Arnor Sigurdsson är de aningen trubbiga framåt, och det blir inte bättre av att Nyman är avstängd inför söndagens möte. De har bara lyckats trycka in två spelmål på deras tre senaste matcher, men har i alla fall lyckats prestera godkänt defensivt.

Ett annars spännande möte riskerar därmed att bli lite avslaget då det med all förmodan lär vara ett lätt roterande Bajen mot ett Norrköping som lär ligga och försöka kontra utan direkt spets. Trots detta ligger underspelet förhållandevis högt och därmed blir det också på den marknaden som vi väljer att hugga. För 2.10 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi på under 2,5 mål i matchen.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.10
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 30 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+