Speltips Hammarby – Varberg 20/9: Formstarkt bortalag

Martin Efvergren Publicerat: 20 september 2021

Efter en svag derbyinsats väntar nu ett formstarkt Varberg för Hammarby i den 19:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 20 september med avspark kl 19.00.

Hammarby – Varberg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det var inte längesedan som Varberg såg ut att vara fast förankrade i botten av Allsvenskan. Nu är man plötsligt bara en poäng bakom Hammarby i tabellen.

För Hammarbys del har det inte hänt så mycket vad gäller lagets läge i tabellen. Sedan Milos Milojevic tog över rodret var känslan initialt att man var på väg att ta upp jakten på topplagen, men efter förra helgens derbyförlust mot Djurgården ser man alltmer förankrade ut i mittenskiktet.

Bajen har tagit sex poäng på de sex senaste matcherna i Allsvenskan och det räcker förstås inte. Fortsatt blandar man och ger för mycket, vilket de två senaste matcherna är tydliga exempel på. Inför mötet mot Djurgården hade man slagit Malmö FF med 2-1 och man inledde också derbyt lovande. Efter Gustav Ludwigssons 1-0 blev man dock, mer eller mindre, överkörda då DIF gick ifrån till en 4-1-seger.

Nu väntar alltså ett mycket formstarkt Varberg. De har inte förlorat på de åtta senaste seriematcherna och kommer till den här matchen med fyra rakar segrar. Därtill har man endast släppt in ett enda mål på de sex senaste matcherna.

Det är en uppryckning som är anmärkningsvärd. Senast, borta mot Örebro, fick man emellertid draghjälp av att hemmalaget drog på sig en utvisning redan i den 25:e minuten. I den andra halvleken kunde man då gå ifrån till en klar 3-0-seger.

PROVA COMEON – FÅ 100 KRONOR BONUS! ComeOn är starka på marknader som andra inte tar på lika stort allvar. Gillar du höga odds när du spelar? Då är ComeOn något för dig. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos comeon!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Varberg har stängt igen bakåt

Milos Milojevics smekmånad tog definitivt slut efter det antiklimax som derbyt senast innebar. Prestationerna i Conference League väger upp helhetsbilden, men i Allsvenskan har hans tillträde, så här långt, inte inneburit något lyft.

Nu är man aningen pressade att börja leverera på en högre nivå – i synnerhet en högre lägstanivå. Med de förutsättningarna är Varberg sannolikt ingen önskemotståndare med tanke på hur starka de har sett ut på sistone.

Bajen står ändå som ganska klara favoriter i den här matchen då ett spel på att hemmalaget vinner ger cirka 1.70 gånger pengarna. Senast lagen möttes, i Varberg, vann Hammarby med 3-1, men det var med en annan tränare och mot ett ”annat” Varberg.

För i våras såg Varberg ut att gå en tuff säsong till mötes. Återigen har dock Joakim Persson visat att han utifrån små resurser kan göra väldigt mycket och nu ser man plötsligt ut som ett lag för den övre halvan av tabellen.

Hemma på det snabba Tele2-underlaget ska det här vara en match som Hammarby bör vinna mot ett naturgräslag som Varberg. Samtidigt vann de på konstgräs senast och vad gäller deras defensiv så har de, i princip, stängt igen butiken fullständigt.

Givet dessa förutsättningar tror jag att det här kan bli en jämn tillställning. Bäst spelvärde finner jag i att det kommer göras under 3 mål (asian handicap) och det spelas till 1.78 gånger insatsen hos ComeOn.

  Rygga spelet hos comeon – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1.78
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 19:00, måndag 20 september 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: