Speltips Hammarby – Värnamo 29/5: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 29 maj 2023

Hammarby behöver tre poäng då de ställs mot Värnamo hemma på Tele2 i den tionde omgången.

Hammarby - Värnamo

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit en tuff vår för Hammarby som befinner sig på den nedre tabellhalvan inför söndagens drabbning mot Värnamo. De har fått anpassa sig till en ny verklighet där de inte direkt känns som något givet topplag med det spelarmaterial de besitter, men de är i alla fall klara favoriter inför måndagens match och kan ta ett stort kliv i tabellen vid seger.

Senast de spelade hemmamatch vann de ett dramatiskt derby mot Djurgården med 4-3, där de hela tiden låg steget före. Segern gav Martí Cifuentes lite välbehövlig arbetsro, men sedan dess har det blivit två raka kryss på bortaplan där de återigen har tappat lite mark i tabellen. Att de andra stora Stockholmslagen, framförallt AIK, också har haft bekymmer hittills lättar nog på trycket lite i alla fall.

Mot IFK Göteborg och Degerfors som de har mött under den senaste veckan ska de nog också vara glada över att de ens fick med sig poäng. Bajen har dragit på sig röda kort med mycket tid kvar på klockan i båda matcherna och motståndarna har varit de som skapat de klart vassaste chanserna.

Som fulltaliga igen bör de dock verkligen kunna vinna hemma mot ett Värnamo som inte har imponerat. Edvin Kurtulus är tillbaka på måndag, och istället är hans ersättare Nathaniel Adjei avstängd.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Värnamo saknar spets

Gästerna kommer senast från en förlust i Smålandsderbyt mot Kalmar hemma på Finnvedsvallen. Det var en jämn, om än inte särskilt välspelad, match där Kalmar kunde sno med sig alla tre poäng efter att ha tryckt dit matchens enda mål i den andra halvleken. Värnamo var inte ofarliga på något sätt, men deras avsaknad av spets gjorde sig återigen påmind.

Tillsammans med AIK och Varberg är de laget som har gjort minst antal mål i allsvenskan hittills. Med bara sju mål på nio matcher är det inte lätt att plocka poäng. Gustav Engvall såg på förhand ut som en klockren värvning för att ersätta fjolårets skyttekung Marcus Antonsson, men Engvall har inte riktigt fått det att lossna ännu.

Värnamo har tre raka förluster på bortaplan inför måndagens möte och har en tuff uppgift framför sig. Med tanke på Värnamos trubbighet i offensiven tycker jag i alla fall att det går att hitta bra odds om man kombinerar den raka ettan med under 3,5 mål för 2.30 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Hammarby & under 3,5 mål
Odds: 2.30
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, måndag 29 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+